Følg diskusjonen i Radio Øksnes. Foto: Marius Birkeland

Staale Mikal Skaaden i Radio Øksnes gleder seg til radiosendingene fremover. Det blir valg, diskusjon og debatt. Første sending kjøres i dag, tirsdag.- Det som er litt morsomt er at LO i Vesterålen har fått NHO-mannen Eirik Sørdahl til å lede kveldens møte. Det skjer i kommunestyresalen i Øksnes, og der er selvsagt vi i radioen til stede. Vi starter vår sending klokken 18, og innleder med å snakke både med Sørdahl og med de sju partitoppene som representerer sine respektive lister, sier Skaaden.

NB! Klikk deg inn på vår livesending lenger ned i denne artikkelen, og prøv deg både på debatt, meningsmåling og spørrelek!

Følg sendingen her fra klokken 1800.

- Klokken 19 starter vi debatten, og jeg håper den vil kaste litt lys over de lokale politiske forskjellene som måtte finnes. Og så må jeg få lov til å skyte inn at vi både førstkommende og neste fredag vil invitere partitopper til studio mellom klokken 12 og 14 for å snakke politikk. Det er viktig med lokalt fokus, når det tross alt er kommunevalg det er snakk om, sier Ståle Mikal Skaaden.

- Hva tror du vil avgjøre valget i Øksnes i år?

- Ja, det er et vanskelig spørsmål. Rent personlig er jeg veldig løsningsorientert, og jeg synes nok politikken i Øksnes ikke har vært preget av det samme de siste årene. I radioen har vi ikke noe ønske om å være veldig konfronterende før valget, men vil absolutt følge opp politikernes løfter etterpå. Jeg har vanskelig for å se hva som vil kunne vippe vektskåla for det enkelte parti, men det er nok den politikeren som klarer å fenge med sitt budskap som vil vinne. Det er ikke tvil om at alle partiene isolert har gode program, så her må hver enkelt kjenne på hva som er viktigst for dem. Vi vil i alle fall forsøke å drive voksenopplæring i den tiden som kommer, sier Skaaden til VOL.

Følg sendingen her fra klokken 1800.

Fra LO i Vesterålen oppfordres det sterkt til å stille spørsmål i VOLs debattforum, så vil man derfra gjøre sitt beste for å gi svar.