Presisering klokken 19.20: Det var ikke Stokmarknes-russen som stod i regi av arrangementet. Ifølge Live Guldberg i russestyret til «Nesserussen» var det sortlandsruss som arrangerte festen.

– Vi får veldig mange henvendelser fra folk som tror at vi var arrangørene, men det ryktet vil vi ikke ha på oss. Vi hadde en fest der forrige helg som gikk mye bedre for seg enn denne, sier hun til VOL.

Lørdag var det Halloween-fest i Hadselhallen på Stokmarknes. Ifølge politiet ble det gitt tillatelse til et rusfritt arrangement i regi av russen, men at denne festen til slutt måtte avsluttes.

– Å gi tillatelse til slike arrangementer er tillitsbasert. I helga ble den tilliten brutt. Det er et fåtall individer som ødelegger for at flertallet skal få gjennomført et hyggelig arrangement – og det er synd. Vi i politiet håper at dette blir et engangstilfelle, og at vi fortsatt kan ha et godt samarbeid med både russ og andre ungdommer framover, skriver Politiets nettpatrulje i Nordland i en Facebook-post.

Politiet ramser opp en lang rekke uheldig hendelser som fant sted under festen, hvor politiet er bekymret over hva de opplevde.

Voldsepisoder

Blant annet skal det ha vært en voldshendelse hvor politiet måtte frakte en skadet person til sykehuset.

En ungdom skal også ha lagt seg over panseret på politibilen, noe som gjorde at ungdommer flokket seg rundt politimannen og skapte en uheldig situasjon.

I tillegg ble en ungdom anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

– Flere mindreårige var nedlatende i språkbruken mot politi, ordensvakter og foreldre når festen ble avsluttet, skriver politiet.

Alkohol, hasj og MDMA

Ifølge dem var flere mindreårige mer opptatt av å filme politiet enn å ta til seg enkle beskjeder, og mange ungdommer var dessuten kraftig påvirket av alkohol.

I tillegg til alkohol skal mindreårige ha brukt både hasj og MDMA i forbindelse med festen.

På grunn av oppdrag knyttet til ungdomsfyll skal nødetatenes kapasitet ha blitt overbelastet.

Politiet ønsker tips

På toppen av det hele skal en voldshendelse ha blitt filmet, og politiet understreker at deling av slike videoer er ulovlig.

– Politiet ønsker tips om denne voldshendelsen, skriver de.

De oppfordrer foreldre til å snakke med ungdommene sine om hvilken oppførsel de har overfor politiet, og skriver at det ikke vanligvis er slik politiet opplever ungdommen i Vesterålen.