Deltakerne skal på disse dagene være med på en reise, fra havdyp til verdensrom, hvor de skal bli bedre kjent med næringslivet i Andøy kommune, heter det i en pressemelding fra Samskap.

På programmet står aktuelle temaer og workshops, samt bedriftsbesøk til blant annet Andfjord Salmon og Andøya Space.

Deltakerne skal også få høre historien om reisen til The Whale, og få servert ulike matopplevelser fra blant annet Marmelkroken og Arresten. Disse bedriftene er blant flere som har fått støtte fra Samskap til ulike prosjekter, og er i dag sterke drivere i utviklingen av Andøysamfunnet.

Unike muligheter

Deltakerne skal også få faglig påfyll og inspirasjon fra ulike foredragsholdere. Erlend Bullvåg skal blant annet si noe om hvordan Andøy kan utnytte det unike næringspotensialet vi finner her, både i havet og i rommet. Vi vil også få høre om hvordan man kan lykkes med tilflyttings- og rekrutteringsarbeid i distriktene ved Distriktssenteret.

Alle vil til Andøy

Alle kommunene som deltar på arrangementet, har til felles at de er en del av programmet Regional omstilling. I år er det Andøy sin tur å være vertskap, og arrangementet har blitt møtt med stor interesse og deltakere fra samtlige omstillingskommuner. Arrangementet blir også en møteplass for å utveksle ideer, erfaringer og bygge nettverk med andre som jobber med utviklingsarbeid i sine kommuner.