Det skriver Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en pressemelding.

– Brillestøtteordningen vil gi barn og familier som trenger det, hjelp til å få en god brille, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

På bakgrunn av en gjennomgang av ordningen foreslo Solberg-regjeringen i 2019 endringer i ordningen fra mars 2020. Retningslinjene ble også endret, og dette resulterte i at cirka 29.000 færre barn mottok denne støtten.

Inntil 75 prosent

For å følge opp Hurdalsplattformen foreslår regjeringen nå å innføre en ny brillestøtteordning. Ifølge pressemeldingen vil den gi cirka 140.000 barn rett til støtte. I tillegg kommer de som får dekket briller gjennom de to andre eksisterende ordningene.

– Konsekvensen av Høyreregjeringen usosiale kutt i brillestøtten i 2020 var at mange barn ikke har fått nødvendig støtte til briller de trenger. Ordningen regjeringen foreslår vil gi mange av de familiene som mistet støtte i 2020 støtte på ny. I tillegg vil mange flere barn få rett på brillestøtte enn tidligere, sier Mjøs Persen.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap), her under spørretimen i april. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Støtteordningen som regjeringen nå foreslår har fem ulike satser der de som trenger det kan få dekket inntil 75 prosent av de anslåtte kostnadene ved å kjøpe briller med en gitt styrke.

– Modellen regjeringen foreslår er godt egnet til å sikre at alle barn som trenger det får en god ordning, der de vil få dekket en god del av utgiftene til briller, sier arbeids- og inkluderingsministeren.

Høringsfristen på forslaget er 10. juni i år. Ifølge pressemeldingen tas det sikte på at ordningen skal tre i kraft fra 1. august i år.