Arkivfoto. Foto: Knut Ivar Aarstein

Hadsel kommune varslet i starten av juli om oppsigelse av havneplass for husbåten som ligger i Melbu havn. Advokatfirmaet som representerer eieren ber om litt tid til å finne et egnet sted. Husbåten har aldri hatt formell godkjennelse for å ligge der den ligger.

Kystverket og Hadsel kommune hadde allerede for to år siden hodebry i forhold til plasseringen av husbåten på Melbu. Hadsel havn fikk den gangen en sak på bordet med spørsmål fra Ola Henriksen om tillatelse til midlertidig opphold med husbåt i Melbu havn. Kommunen ga aldri noen tillatelse til "landligge" i Melbu indre havn.

VOL i forkant ga bred omtale av husdrømmen til Ola Henriksen. I begynnelsen av januar 2011 omkom Ola Henriksen og sønnen i en tragisk bilulykke i Lavangsdalen i Troms.

Advokatfirmaet B.A.U.M.S. International Steuerberatungsgesellschaft mbH skriver på vegne av de etterlatte, som ikke lenger bor i huset, at man søker et egnet sted for husbåten - og at man gjerne tar imot innspill fra kommunen om hvor fartøyet kan legges.

- Vi skjønner at husbåten må fjernes så fort som mulig, og kjemper for en rask løsning, heter det fra advokatkontoret.

Olav Hygen representerer eieren av husbåten, og han sier til VOL at flere alternativer utredes for husbåten.- Det er tidlig i fasen, men vi må finne ut om båten kan taues dit den skal, eller om den heises ombord på en fraktebåt for på den måten å kunne transporteres bort. Dessuten må det vurderes hvor husbåten kan ligge på lovlig vis.

- Vurderer eieren salg av båten?

- Ja, dersom prisen er den riktige. Hva en fornuftig pris er vet man foreløpig ikke, det hører også til den utredningen som skal gjøres, sier Olav Hygen.