Lina Vibe er listetopp for Høyre i Hadsel.

Det har i helga vært nominasjonsmøter i både Arbeiderpartiet og Høyre i Nordland fylke.

På andreplass på Høyres fylkestingsliste står Beate Bø Nilsen fra Sortland. Førsteplassen tok Rana-ordfører Kai Henriksen. Neste vesteråling på Høyre-lista er øksnesværing Marte Boberg Karlsen på 27. plass.

Sortland-ordfører Grete Ellingsen ble valgt som første nestleder i Nordland Høyre, mens Lødingen-ordfører Anita Marthinussen ble valgt som kvinnepolitisk leder.

Steen nummer to

Under Aps nominasjonsmøte ble Bodøs Tomas Norvoll, opprinnelig andværing, valgt til fylkesrådslederkandidat. Fylkesordfører Sonja Steen fra Sortland er partiets kandidat til samme stilling neste år. Kjell Are Johansen fra Andøy er neste vesteråling på lista på 17. plass.

Få hadselværinger

Mens Sortland har kandidater øverst på listene, har Hadsel, som den nest største kommunen i regionen, ingen kandidater i toppen. På fylkesvalglista er den best plasserte hadselværingen Hans Gunnar Hansen på 46. plass på Ap sin liste. På Høyres liste er det ikke en eneste hadselværing å finne.

Lina Vibe er listetopp foran kommunevalget i Hadsel. Hun synes det er beklagelig at man i Høyre er så dårlig representert fra Hadsel på lista.

- Samtidig er vi inne i et generasjonsskifte i Hadsel. Ingen av oss tre som topper kommunevalglista har fast plass i kommunestyret, så vi mener det er riktigst å konsentrere oss om lokalpolitikken i første omgang. Så har vi selv spilt inn Beate Bø Nilsen fra Sortland som vår kandidat, og vi er svært fornøyd med at hun er plassert på andreplass på fylkesvalglista. Vi er helt sikre på at hun vil gjøre en god jobb for Hadsel der, sier Lina Vibe.