Han har meldt seg inn i Norsk kennelklubb og følger nøye med på hva som skjer innen hundesporten hos naboene i vest.  I år fikk han lyst til delta i NM vinter for å se hva som skjer under et slikt mesterskap og for å høste erfaringer.

– Dette er noe helet annet enn det jeg er vant med fra Sverige. Hos oss er det mesterskap der hunderaser som Bretton og Forster ikke kan delta. Og det er bare en finale med 20 deltakere. Det er det hele og alt er over i løpet av en dag. Det er ikke noe spennende, eller med den samme entusiasmen som her i Norge.

- Jeg synes at dere gjør mesterskapet mer attraktiv med innledende runder, semifinaler og finaler der flere hunderaser kan delta. Du får også tid til å være med på det sosiale livet, og kan bli kjent med andre som har sin interesse innenfor hundesporten, sier Olausson som nesten bobler over av begeistring over NM vinter på Andøya.

Svensken synes de ferdes i et flott terreng der de har både vidder og fjell som hudene kan boltre seg i. Han reiser stadig over grensen for å trene sine hunder i norsk terreng. Svensken mener at det også er et høyere nivå innen fuglehundsporten i Norge enn det han er vant med fra Sverige.

– Du må få med at jeg synes dere nordmenn er svært gjestefrie og hyggelig når vi svensker kommer på besøk. Det er jeg veldig takknemlig for og det gjør at jeg stadig får lyst til å komme tilbake hit, sier Olausson.