Det vil gå i ett fra morgen til kveld på årets 17. mai, også på Sortland.

Programmet inneholder det meste som en 17. mai pleier å inneholde, bortsett fra 2020 og 2021 som var amputert på grunn av koronarestriksjonene.

Allerede fra tidlig på morgen braker det løs med flaggheising og spilling i gatene. Deretter skal det legges ned krans ved Minnebautaen ved Sjøforsvarets Kyststasjon.

Slik blir ruta for årets 17. maitog på Sortland. Foto: Innsendt fra 17. maikomiteen

Så kommer det som kanskje de aller fleste ser frem til, i alle fall barn. For det skal gås i tog, et tog som skal starte ved Kulturfabrikken og ende opp i Blåbyhallen, hvor hoveddelen av feiringen skal foregå. Ifølge programmet skal det fra midt på dagen og noen timer fremover være både kafé og leker i Sortlands storstue.

Festgudstjeneste blir det også, før 17. maimatineen med Kammerpikene i Møysalen vies sin plass. I Kulturfabrikken skal det også vises film for alle, der det er «Knutsen og Ludvigsen - Det store dyret» som skal innta kinolerettet. Senere på dagen står «Rutete Ninja» på menyen.

Også russen skal få slå seg løs i russetoget, før det meste av markeringen er over med veteranbilkortesjen gjennom sentrum, noe mange sikkert gleder seg veldig til.