Holter (født Hansen) er en av 40 deltakere i vårens sesong av bakekonkurransen. I løpet av åtte uker skal det kåres like mange semifinalister. I tillegg vil de to dommerne plukke ut to ekstra finalister til semifinalene, slik at det totalt er 10 bakere igjen når man kommer så langt. Onsdag kveld gikk Holter videre til ukesfinalen i konkurransen.

Vant

Holter tok fatt på sin ukekonkurranse mandag. Hun startet med en jordbærkake med ostekrem, og den falt i smak hos dommerne Lars Lian og Monica Csango.

Holter vant mandagens konkurranse og fikk det gule forkleet som bevis på det. Det betød at hun tirsdag kunne benytte seg av hjelpen til programleder Fridtjof Nilsen.

– Det er artig å være med og å krige mot andre flinke kakebakere, samtidig som det er veldig rart å se seg selv på TV. Dette er en kjempeopplevelse, men også hardt arbeid. Noen av oppgavene hadde vi fått på forhånd, så det ble en del kakebaking før konkurransen, sier Holter som så langt er fornøyd med egen innsats.

Berg- og dal-bane

– Når konkurransen starter, er det en berg-og-dal-bane av følelser. Man har sommerfugler i magen og selv om man har en og en halv time med stress foran deg, kan man nesten ikke vente med å komme i gang. Kameraene rundt deg gjør ikke stresset noe mindre. Den nest verste delen er å sitte å vente på dommen. Vi ser dommerne på en TV-skjerm og det er uvirkelig å høre navnet sitt og se kaken du har bakt bli dømt. Uvirkelig og artig, sier Holter.

Tirsdag var det en hemmelig oppgave som sto på programmet. Holter skriver dette om tirsdagens innsats på bloggen sin.

Ricottakake

– I dag baker vi Lars Lians Ricottakake med sitron, pasjonsfrukt curd og friske bær. Oppgaven var hemmelig til arket ble snudd, og etter at arket ble snudd, ble jeg med en gang klar over at jeg ikke visste hva jeg holdt på med. Det viste seg også etter hvert som jeg ble helt sikker i min sak om at jeg hadde gjort helt feil, og det ble jeg sikker på når kaken var i ovnen ... Oppgaven skulle løses med en egen personlig vri, og den gikk i glemmeboken for min del. Jeg prøvde å hale den i land ved å påstå at min egen vri på kaken var at jeg hadde bakt den annerledes enn den skulle, men det gikk visst ikke, da det viste seg at jeg allikevel hadde gjort det riktig. Uten en egen vri, røk i hvert fall sjansen for å beholde det gule forkleet, og Trond overtok det i dag. Vel fortjent, spør du meg, skriver Holter.

Torsdag kveld får seerne vite om hun går videre etter ukefinalen, og blir en av 10 deltakere i semifinalen.

Matblogg

Hun har egen matblogg med adressen www.idefull.no

– Det er artig å lage mat og veldig artig å ta fine biler. Det er fint å kunne kombinere de to tingene, sier hun.

Femte sesong

Kakekrigen er inne i sin femte sesong og det er bakt over 400 kaker i løpet av de rundt 100 programmene som er laget. De to dommerne er kjente navn innen matbransjen i Norge.

Monica Csango er journalist, forfatter og matelsker og har hatt stor suksess med sin løse og ledige matblogg. Hun har også gitt ut boken Til å spise opp. Lars Lian er kjent som en av Norges virkelig store konditorer, og har tidligere laget matprogram med Arne Brimi. Han står også bak flere restaurantkjeder, blant annet Jordbærpikene. Programleder er Fridtjof Nilsen.