Ingeborg Steinholt topper Rødt sin liste i Nordland. Christoffer Ellingsen fra Sortland er nummer tre. Foto: Ingar Haug Steinholt

I helga holdt Rødt Nordland årsmøte der lista til fylkestingsvalget ble klar. Førstekandidat Ingeborg Steinholt har allerede en periode bak seg, og gleder seg til å begynne årets valgkamp.

- En sak Rødt kommer til å jobbe mye med er anbudutsetting av velferdsgoder. Vi så for eksempel konsekvensen av anbudspolitikken på Valnesfjord Helsesportsenter. De ble tvunget til å kutte i tilbudet sitt etter at de tapte anbudsrunden. Kurbadet i Tromsø, som fikk anbudet, kunne ikke konkurrere på kvalitet men på driftskostnader. Taperne er pasientene som sitter igjen med et dårligere tilbud, sier Steinholt.

- Vi ser en rekke eksempler på at tilbudene blir dyrere, dårligere eller at de rett og slett forsvinner som følge av anbudsoedninga. Der høyresida vil flikke litt på anbudskriteriene, vil Rødt fjerne hele ordninga. Vår viktigste valgsak er forsvar av velferdsgodene.

- Oljefritt Lofoten og Vesterålen blir sjølsagt også en viktig prioritering. Alle som er opptatt av å hindre oljebransjen i å ødelegge

livsgrunnlaget vårt må bruke stemmeseddelen for å gi de oljekritiske partiene mer innflytelse, mener Steinholt.

På andre og tredje plass får Steinholt selskap av bodøværing Linn Stemland (40) og Christoffer Ellingsen (60) fra Sortland.