– Det har vært en fantastisk respons fra grillglade nordmenn, sier ElinYtterdahl Tohje, informasjonssjef i Nortura i en pressemelding.

Gilde feiret sin egen 50-årsdag og inviterte hele Norge til en grillkonkurransepå nett. Folk kunne foreslå og stemmepå steder i Norge hvor én av de 30 designergriller i konkurransen skulleutplasseres, designet av arkitektkontoret Snøhetta. Sortlands mest populære nærmiljøanlegg og friområde – Bjørklund-parken – er enav de ti første vinnerne i Norge.

Overveldende respons

På noen få uker i april registrerte knappe 8.000 nordmenn sinfavorittplassering av designergrillen fra Snøhetta og Gilde.

– Det har vært lokale grillkriger på hvert nes i landet, og vi er i full gangmed å kåre alle vinnerne, sier Ytterdahl Tohje som gleder seg over atforslagene har strømmet på fra hele landet. Alt fra lokale parker, høyskoler,barnehager til hager, og innslag av vegetargriller har sendt sine bidrag.

Folkelig og robust grill

Arkitektkontoret Snøhetta har designet grillen som passer like godt inn påen rasteplass i skogen, på campus eller på en offentlig badestrand.

– Gjennom en kombinasjon av lys fiberarmert betong og rustfritt stål har vilaget en folkelig og robust grill som i seg selv er en liten skulptur, sierKjetil Trædal Thorsen, grunnlegger og direktør i Snøhetta.