Årets planteloppemarked i regi av Sortland hagelag blir å finne rett opp av torget på Sortland førstkommende lørdag. Det forteller hagelaget i en pressemelding.

Variert utvalg

- Plantene hagelaget selger på markedet, er i all hovedsak donert fra medlemmer i lagets overskudd. Her pleier det å være både vanlige og særs uvanlige planter å få tak i, og et variert utvalg. Men det kommer altså an på hva slags planter som har vokst godt i medlemshager i det siste – det varierer fra år til år, forteller hagelaget i pressmeldingen.

De har vanligvis et godt utvalg av spesielt stauder.

- Aurikler og primula er nokså faste innslag, det samme med villige stauder som storkenebb (geranium for uteplanting) og iriser. I tillegg pleier det å være sommerblomster, urter, steinbedplanter, og kanskje til og med små trær, forteller de.

Hageprat

Om du selv har overskudd i hagen, tar hagelaget gladelig imot plantedonasjoner til sitt planteloppemarked.

- Om du ikke har planter å gi bort, eller ønske om å kjøpe noe - men likevel er hageinteressert, setter vi pris på om du tar turen innom for en trivelig hageprat. Men vi må advare – det er fort å bli fristet, når du først kommer innom, sier hagelaget.

Inntekten fra planteloppemarked går til hagelagets arbeid, blant annet med å hente foredragsholdere til regionen og øke kunnskapen om det grønne til medlemmer og interesserte.