Marianne Lanesskog er ikke noe ukjent fjes i Andøy. Hun er fra Risøyhamn, frem til 1997 drev hun klinikk ved Andenes helsesenter. Nå har hun opprettet en Andøy-avdeling av Vill&Vakker Sortland medisinske hudklinikk i leide lokaler i Merkeveien på Andenes.

Avdeling på Andenes

Lanesskog planlegger selv å være mye på avdelingen på Andenes, men vil også sende andre utover basert på kundenes behov.

– I begynnelsen vil vi ikke ha åpent hver dag, men heller være der når kundene trenger oss.

Vi begynner i det små, men hvis markedet er stort nok, så er drømmen å kunne ansette folk her ute og flytte virksomheten ned til sentrum. Jeg håper det blir slik etter hvert, sier hun.

Tilbake til start

Lanesskog synes det er artig å være tilbake på Andenes.

– Det føles rett å være tilbake, for nå har jeg innhentet meg så mye erfaring at jeg kan gjøre enda mer enn sist jeg var her, sier hun. Lanesskog avslører at hun personlig har en drøm om få en fast base på Andenes.

– I motsetning til mange som drømmer om hytte på for eksempel fjellet, så drømmer jeg om å kjøpe et lite hus på Andenes og ha det som min hytte, sier hun.

Medisinsk hudbehandling

Lanesskog har tre, snart fire ansatte og fem behandlere som leier plass hos henne på Sortland. De tilbyr et stort spekter av behandlinger, fra ren velvære til medisinsk hudbehandling.

LES OGSÅ: Flytter Vill&Vakker Spa

– Alt fra deilig massasje til å fjerne hudproblemer. Jeg selv tar kun medisinsk hudbehandling, så tar de ander seg av velvære, sier Lanesskog. Hun mener at behandlingstilbudet de tilbyr kan beskrives å ligge midt i mellom det en hudlege og en hudpleier kan tilby.

Etterspurt

Lanesskog forteller at de opplever stor pågang fra kunder i hele distriktet.

– Ved klinikken på Sortland har vi kunder fra Andørja til Å i Lofoten. Jeg tror ryktet spres fort når folk har fått hjelp hos oss og det har vært et ønske fra kundene at vi skulle etablere et tilbud i Andøy, sier hun.