Riksteatret lanserte tirsdag sitt høstprogram. Vesterålingene kan glede seg til en stjernespekket høst i Hurtigrutens Hus. Helge Jordal kommer med publikumssuksessen "Førstereis" og Espen Beranek Holm og Elisabeth Moberg fra "Kvinner på randen" kommer med den humoristiske musikalen "1814 Norsk Reisning".

Ansatte fra Hurtigrutens Hus var tilstede under lanseringen av høstprogrammet i Nydalen på tirsdag.

- Vi fikk med oss leseprøver og utdrag fra forestillingene "Førstereis" og "1814 Norsk Reisning". Vi slår umiddelbart fast at folk bare må sikre seg billett. Helge Jordals tolkning av en førstereisgutt som har rømt fra et guttehjem og  fått hyre på utenriksfart sammen med brokete skikkelser fra hele landet, må være tematikk som appellerer til vesterålinger flest. Helge Jordal viste klasse som skuespiller med sin intense tilstedeværelse, og vi gleder oss til han kommer tilbake og viser oss hele forestillinga, skriver de i en pressemelding.

- I tillegg får vi Hans og Grete, en forestilling som blir både spennende og akkurat passe nifs for barna. Vi oppfordrer alle barn i alle aldre om å bli med Hans og Grete på deres ferd gjennom skogen og følg dem til pepperkakehuset, der verdens slemmeste heks bor.