Alexei Sibirius er selv kunstner, og han håper på bredt samarbeid med andre lokale kunstnere når han søndag åpner galleri på Andenes.

– Galleriet ligger i de tidligere lokalene til Apoteket på Andenes, i Fridtjof Nansens gate. Her som folk tidligere fikk medisin for kroppen, skal de nå få medisin for sjelen, smiler han.

– Jeg ser på Facebook at det er mange dyktige fotografer og kunstnere i Andøy. Samtidig er det ingen steder hvor dette blir eksponert og samlet. Derfor håper og tror jeg det skal være rom for mitt nye galleri, sier han.

Håpet er at de sammen skal få til samarbeid om både postkort og annet, slik at Andøy og Andenes settes skikkelig på kartet.

– Jeg åpner galleriet søndag. Da byr jeg på en flott utstilling av samlingen til min venn Rimantas Jurgelaitis. Han har sjenerøst stilt opp, og det blir en flott utstilling.

Sibirius studerte hos en anerkjent svensk kunstner, som jobbet innen kontruktivismen.

–  Mine verk er laget for å gi betrakteren rom for egne tanker og tolkninger. Det fins jo mange dyktige fotografer, og mitt mål er ikke å dokumentere, forklarer han.

– Min egen kolleksjon ble ikke klar i tide, men åpningsutstillingen vil bli veldig bra. Den vil bestå av innkjøpte verk fra andre kunstnere og Jurgelaitis egne verk.

Søndag blir det åpent i tre timer på ettermiddagen, men fremover vil galleriet holde åpent daglig, etter arbeidstid.

– Jeg har brukt en måneds tid på å pusse opp lokalene, og gleder meg til å åpne dørene. «Veien blir til mens man går», heter det jo på norsk, og jeg vil vurdere nye tilskudd etter hvert. En kaffekrok der man kan nyte vafler og kaffe er noe jeg vurderer.

– Håpet er at folk vil ta turen innom og glede seg over kunsten som stilles ut her, og at dette kan bli en møteplass for alle kunstinteresserte.

– I tillegg vil jeg ha mitt eget atelier i lokalene, og jeg ser frem til å komme igang. Velkommen innom søndag ettermiddag, sier Alexei Sibirius.