Den kulturelle storstua er fortsatt ikke helt ferdig, men omsider er vi i gang med innkjøringen av fabrikken.

Passende nok var det de fem tilbakestrømmerne i Din Freundin som fikk æren av å innvie scenen i Blåboksen - og varmet opp de rundt 100 publikummerne med sin sjarmerende pop og sine underfundige tekster.

Og desto mer underfundig skulle det bli.Til og med sært og tidvis hysterisk morsomt.

Glem pølsebrød med sprøstekt løk. Oppskrifta på det ultimate Løkbrød er fire svinaktig dyktige musikere som spiller fletta av publikum mens de synger om absurditeter og hverdagslige ting som han Ronny, dansker og øl, flygende hus, mus, om ræven i fjæra og garn - mens publikum ler, danser og synger med. Med Løkbrød vet du aldri hva som venter bak neste sving. Men du vet at det blir god stemning.

Løkbrød spiller i en egen og hjemmesnekra sjanger, og Lars Skoglund fra Hamarøya og Mikael Lindqvist fra Øksnes har etter 15 år som Løkbrød fått en dedikert fanskare landet rundt. På konserten torsdag kveld hadde de med seg sortlending Simen Vangen på trommer og Bjørn Thevik på bass.

For anledningen spilte bandet sin musikalske hyllest til flere av vesterålskommunene. Øksnesværingene i salen fikk Morild-låta "Strømpa", rakettkommunen Andøy fikk sin musikalske hyllest i låta "Håll i veggen". "En ode til Hurtigrutehuset" gikk til Hadsel.

Publikummere fra hele Vesterålen gikk torsdag kveld smilende hjem fra første konsertkveld i Kulturfabrikken. Det lover godt for fortsettelsen.