- Selvfølgelig var det ment som et skudd på mål. Jeg prøvde ikke å legge inn, sier Jørgensen til VOL etter kampen.

VOLs liveoppdatering fra kampen mellom Sortland og Fauske/Sprint, finner du her.

For da han fikk ballen, litt diagonalt, knapt 20 meter fra Fauske/Sprints mål etter 26 minutters spill, sendte han av gårde en slags avansert lobb som de fleste trodde skulle havne alle andre steder enn i vinkelen.

Da den likevel havnet på sistnevnte sted, utløste det stor jubel på Sentralbanen, der Sortland spiller sine hjemmekamper i årets høstsesong.

- Viktig med tre poeng

Sortland burde definitivt puttet flere mål mot Fauske/Sprint, og skal samtidig være glade for at de ikke møtte et mer målfarlig lag. Jørgensen er enig i at han og lagkameratene burde scoret mer.

- Ja, vi burde scoret flere mål. Men vi vant uansett 1-0. Det er viktig å vinne slike kamper nå i innspurten. Det var viktig å få tre poeng i dag, slår han fast.

Store omrokkeringer

Midtbanemotoren mener det er flere årsaker til at spillet ikke fungerte optimalt for Sortland i kampen mot Fauske/Sprint.

- Vi har gjort ganske store omrokkeringer på laget. Når Marius (Jørgensen, red. anm) ikke er med merker vi det, fordi han dekker så store rom. Men jeg synes at unggutta Håkon og Isak klarte seg bra, sier han.

- Og synes jeg ikke at underlaget er blant de beste heller. Det var ikke så lett å spille god fotball her, sier han.

Andreplass

Med seieren over Fauske/Sprint, avanserte Sortland til andreplass på tabellen, fire poeng bak serieleder Junkeren, som har en kamp mindre spilt. Mosjøen og Mjølner ligger henholdsvis på tredje og fjerdeplass, med 31 og 27 poeng.

Melbo, som tapte 1-3 mot Brønnøysund lørdag, ligger nå på en 6. plass, seks poeng bak Sortland. De to møtes i sesongens siste kamp.

Neste kamp for Sortland er også en hjemmekamp og finner sted lørdag om to uker. Da står Harstad-laget Medkila på motsatt banehalvdel.

Trepoengsbørsen:

3 poeng: Tom Mezs

2 poeng: Anders Jørgensen

1 poeng: Jevgenijs Sazonovs