- Jeg har fått med meg at det er fremmet forslag om å nedklassifisere strekningen E10 fra Bjerkvik til Å i Lofoten på grunn av elendig veistandard. Et slikt forslag må jo være det klassiske eksempel på at man har feilet i samferdselspolitikken. For få år siden gikk Vegvesenet selv ut og foreslo at man høvlet av asfaleten på deler av strekningen av samme grunn: Elendig vei.

Gruppeleder for Frp på fylkestinget i Nordland Dagfinn Olsen mener diskusjonen bør være et kraftig signal til bevilgende myndigheter.- Både storting og fylkesting må jo ha feilet når det skal være stadige utstpill rundt elendig veistandard på et område så viktig som aksen Lofoten - Vesterålen mot Narvik, sier han.

- Er det ikke realpolitikk i praksis vi ser her? Skal man bruke like mye penger på vei her hvor det bor et begrenset antall mennesker, som man gjør på det sentrale Østlandet? Blir ikke det helt feil?

- Dersom man mener alvor med å legge til rette for befolknings- og næringsutvikling også her, så må man jo sørge for at det går an å få fraktet varer kjappest mulig inn og ut av regionene. Det må ikke være slik at man regner hundretusenvis av mennesker for å bevilge veipenger. Det er i alle fall ikke vår politikk, sier fylkestingspolitikeren.