Rap-guttene i 68 grader nord har laget en låt for å få VG-lista til Sortland. Låten heter #vglistatilsortland, og ble spilt inn i studio i natt.

Les også: Rånemiljøet mobiliserer for VG-lista til Sortland

Stor dugnadsinnsats

Folkets bidrag til den store VG-lista-konkurransen vil nå være en musikkvideo til nettopp denne låta. Deadline media stiller opp på dugnad, og spiller inn det meste av videoen onsdag.

Les også: «Kommunestyret» vedtok å få VG-lista til Sortland

Fotograf Torgeir Sørensen stiller opp med et kamera montert på et fjernstyrt helikopter. Helikopteret vil fly fra Sortland sentrum, opp til grusbanen, der forhåpentligvis hundrevis av sortlendinger står klare for å spille inn avslutningssekvensen på musikkvideoen.

Trenger mange

Nå håper initiativtakerne at flest mulig møter opp på grusbanen like ovenfor Sortland barneskole på torsdag klokken 17.

Les også: Roper på VG-lista

- Vi inviterer hele folket til å være med i den storslåtte avslutningsscenen på videoen, sier Ken Rune Hansen, initiativtaker til prosjektet.

- Jo flere vi blir, jo bedre. Møt opp på grusbanen, sammen skal vi gruse konkurrentene!

Du kan også bli med i VOL og DNBs videokonkurranse. Send dine videobidrag til konkurransen til red@vol.no, samt last de opp på facebook med hashtaggen #vglistatilsortland. Premien er en gavesjekk fra DNB på 5.000 kroner.

Les også: Lager du den beste videoen for VG-lista?

DNB vil sette opp busser fra andre vesterålskommuner dersom Sortland blir VG-listas by X. Mulighetene for å få VG-lista til Vesterålen er dermed større om også folk i Øksnes, Bø, Andøy, Hadsel og Lofoten engasjerer seg i sosiale medier med bruk av taggen #vglistatilsortland.