Det tok 10 frivillige rundt fire timer å tegne opp og å male bildet som viser omrisset av verdens største pattedyr, en blåhval og verdens største tannhval, spermasetthvalen. Henholdsvis 34 og 20 meter lang.

– Det var en vanskelig oppgave på grunn av fuktighet på bakken, og maleprosjektet ble uttsatt et døgn på grunn av regn, men malergjengen som besto av folk fra hvalsenteret, forskningsorganisasjonen Marefa og frivillige andværinger som responderte på en facebook-utfordring gjorde en kjempejobb, sier Svein Spjelkavik i en pressemelding. Sammen med Jørn Stave hos AVINOR står Spjelkavik bak initiativet.

Drar Orionfly

Det skal skje mye på flyplassen når Arne Hjeltnes kommer på besøk.

– Her på Andøya lander Fly med oss-helikopteret midt i en fest. AVINOR feirer 50 år med sivil luftfart på Andøya, og har stelt i stand mye artig. Dagen har tre hovedfokus: Den ny attraksjonen hos oss, Romskipet Aurora, Hvalsafari sitt 25-års jubileum og VM i Highland Games, som går av stabelen i Andøy og Øksnes om en drøy måned, sier Spjelkavik.

Sistnevnte markeres ved at Sveinung Tangstad skal forsøke å dra et over 30 tonn tungt Orion-fly.

Idrettslagene på øya er utfordret til tautrekningskonkurranse og det blir andøymesterskap i baccalo, hoppeslott, miniatyrfly for barn og en rebusløype med en utrolig flott premie; Weekend for to voksne og to barn til Bodø med overnatting på hotell og drømmedag på Norsk luftfartsmuseum. Ellers medvirker skolekorpset, Andenes hornmusikk og Andenes drill.