Fredrik Johansen, Kjell Tryggheim, Anders Larsen og Odd Henning Skoglund. Foto: Erik Jenssen

Falcks representasjon i Vesterålen ble etter påsketider i fjor overtatt av Assistanse Nor AS. Med administrasjonen i Lokkøya i Bø og den operative basen på Selnes rett utenfor Sortland sentrum, utfører grunnstammen på tre mann små og store bergingsoppdrag for Falck. Bilbergingsbransjen får i stor grad sine oppdrag fra forsikringsselskapene, men også fra selskapets medlemmer og tilfeldige kunder.

Og at bilberging for det meste handler om å trekke biler opp av grøfter er en myte, forteller bransjeveteran Fredrik Johansen.

- Rundt halvparten av oppdragene er faktisk ren assistanse, alt fra at folk låser inne nøklene til at de fyller på feil drivstoff, til at man ikke får start av andre grunner.

Selskapet disponerer hele sju biler, hvorav en storberger, to flakbiler, samt fire småbergere. Til sammen har selskapet investert en drøy million kroner i utstyrsparken.

- Og det er i grunnen en ganske nøktern investering, tatt i betrakning hva slikt utstyr koster nytt, sier Anders Lockert Larssen, styreformann i Assistanse Nor.

Han understreker at satsingen som nå gjøres må tas steg for steg.

- Vi mener det i utgangspunktet skal gå an å drive lønnsomt, basert kun på berginga. Andre ting får vi se på etter hvert. Foreløpig har vi ikke lokaler for å gjøre så mye annet, sier Anders og Fredrik.

- Mange ønsker seg jo høggeri i Vesterålen. Det er ikke aktuelt for dere å tenke på det?

- Det kunne det jo kanskje være, det er jo absolutt behov for det. Men å sette i gang med noe sånt representerer jo store grunnlagsinvesteringer, så foreløpig er ikke dette noe vi ønsker å satse på, sier Anders Larssen.