Sortland kommunes idrettspris kan i år bli delt ut for første gang. Prisen, som består av et diplom og en pengegave på 15.000 kroner, vil foregå under Kulturuka i mars.

Frist 15. januar

Idrettsprisen 2015 deles ut til personer eller organisasjoner som har en nær tilknytning til idretten i Sortland.

Kommunen inviterer alle til å komme med forslag og begrunnelser for hvem som fortjener prisen. Fristen for å sende en nominasjon til kommunen er 15. januar.

Ifølge retningslinjene, som ble vedtatt i kommunestyret i 2012, skal idrettsprisen deles ut til en som har gjort en innsats utenom det vanlige i rollen som dommer, tillitsvalgt, arrangementsansvarlig, trener, leder og/eller aktiv utøver.

Dårlige begrunnelser

Også i fjor skulle prisen deles ut, men det ble aldri noe av.

– Jeg vet det ble gjort et forsøk i fjor, og det kom en del forslag. Men de var for dårlig begrunnet, så det ble ikke delt ut noen pris, sier ordfører Tove Mette Bjørkmo.

Hun hadde likevel et ønske om at kommunen prøver på nytt i år

– Jeg håper inderlig det kommer inn mange gode begrunnelser. Vi vil at folk våkner opp.

Bjørkmo mener det er viktig å motivere folk i idretten til videre aktivitet.

– En pris kan være en gulrot til å være ekstra aktiv.

Kun tre forslag

Ifølge retningslinjene for prisen skal den gå til noen som har hatt betydning for andre gjennom sin oppførsel, motivasjon for andre, humør eller tidsbruk.

Selv om Bjørkmo roser de mange ildsjelene i sortlandsidretten, innrømmer hun at det bare har kommet inn tre forslag en drøy uke før fristen går ut.

– Det bør komme inn flere, for det legges inn veldig stor innsats i mange forskjellige idretter i Sortland.