Det er Melbu lokalutvalg, ved Ellinor Dyveke Jenssen, som står i spissen for fakkelaksjonen på Melbu i helgen.

- Vi gir et sterkt signal om at vi ønsker trålerfisken levert til Melbu. Ressursene som er i havet må tilfalle kystsamfunnet, og ikke internasjonale økonomiske aktører, sier Jenssen.

- Vi er veldig bekymret for arbeidsplassene på Melbu, sier hun. Ellinor Dyveke Jenssen fikk kritikk for talljuks etter at hun foran Stortingets næringskomite under høringen nylig uttalte at det var 450 arbeidsplasser ved anlegget på Melbu da Norway Seafoods ble aksjonær, mens det nå er 600 arbeidsplasser langs kysten. Konsernsjef Thomas Farstad påpekte feilen.

- Farstad fikk ikke med seg at jeg holdt fileten sammen med havfiske. Det var ikke 450, men 498 personer sysselsatt ved Melbu da Norway Seafoods tok over, sier Jenssen til VOL.

- Det som er viktig nå er at Stortinget ikke tillater noen lemping på leveringsplikten, gjentar Jenssen.

LO i Vesterålen engasjerer seg også i saken, og mobilserer foran fakkeltoget. Det samme gjør Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), både ved sin avdeling på Melbu og sammenslutningen i Vesterålen. Ordfører Siv Aasvik vil holde appell. - Vi håper hele Vesterålen stiller seg bak arrangementet, sier Christopher Ellingsen i LO Vesterålen.