Det sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Samferdselsdepartementet åpner for at mobiltelefon kan brukes som elektronisk billett i kollektivtrafikken. Departementet vil utvide dagens nasjonale standard for elektronisk billettering til også å gjelde mobiltelefon.

Vegdirektoratet får i oppdrag å lede utviklingsarbeidet med den nye tekniske standarden for mobile løsninger. Arbeidet skal være ferdig i første kvartal 2012 slik at mobile betalingsløsninger kan tas i bruk i løpet av 2013. Mobilleverandører må tilby neste generasjon mobiltelefoner på det norske markedet, slik de nye løsningene vil bygge på.

- Her er det mange aktører som trekker i samme retning, og jeg har derfor tiltro til at næringen vil fungere som en god medspiller i arbeidet. Målet er å gjøre det mer attraktivt å bruke kollektivtransport, der kundene enkelt kan benytte seg av de samme billett- og betalingssystemene over hele landet, sier samferdselsministeren.

Fylkeskommuner og NSB deltar i utviklingsarbeidet, og interessen er stor også fra andre parter.

Samferdselsdepartementet bidrar med midler til utviklingen av den nye nasjonale standarden for elektronisk og mobil billettering. Innføring av mobile løsningene i fylkeskommuner og trafikkselskap vil være et lokalt ansvar.