Trude Drevland er fra Melbu, og søster til Lars Andreas Larssen, og tante til Sivert Høyem, samt tante til Lars Andreas sine sønner Vetle og Gaute Lid Larssen, som er henholdsvis forfatter og regissør/filmprodusent.

Det er med andre ord en kulturinteressert familie Drevland henter inspirasjon fra når hun med styrke varsler bråk og oppvask.

- Det er fantastisk å være tilbake under Sommer-Melbu. Jeg er her så ofte jeg kan, og det er nesten sånn at jeg kjenner hvert eneste ansikt her. Under festivaldagene syder Melbu av kunst og kultur, og slik vil jeg kjempe hardt for at det fortsatt skal være, sier høyrepolitikeren som har styrt Bergen siden i fjor høst.

- Norsk kulturråd har prestert å si nei til å støtte Sommer-Melbu i år, og det reagerer jeg sterkt på. Jeg kjenner fem av medlemmene i rådet, og jeg kan love at de skal få høre det. Dette blir det bråk av, sier Drevland. Dette er rådsmedlemmene.

- Siden du nå er hjemme på Melbu… Du vurderer ikke å komme hjem og lage bråk i politikken her?

- Det er nok ikke noe som drar meg fra Bergen nå, men det er veldig trivelig å få lov til å komme hjem. Og kan jeg stelle i stand litt bråk her også, så gjør jo ikke det noe, sier Trude Drevland.

I dag onsdag er det filosofiseminar, dansekurs, tegnerserieworkshop, Sommer-Melbu-lunsj, og konkurransen Sommer-Talenter. I kveld er det også klart for den spennende tank-konserten med Maja Bugge. I dag er det også jamsession på Brando.