OPPDATERT: Sirkusdirektør tar dyrevernprotest med stor ro

Cirkus Merano besøker i disse dager Vesterålsregionen. På Andenes er det duket for forestilling i kveld. Men i forkant av forestillinga har det tradisjonsrike sirkuset opplevd at plakatene med reklame for forestillinga har blitt systematisk revet ned.

På facebook har en Andenes-kvinne i begynnelsen av 20-åra lagt ut bilder av et titalls nedrevne sirkus-plakater i bilen sin.

Blandede reaksjoner

Siden torsdag kveld har 51 personer likt bildet som kvinnen har lagt ut. Innlegget har fått 18 kommentarer. Ikke alle er enige i at dette er veien å gå for å ivareta sirkusdyrenes vilkår. Andre applauderer initiativet.

– Fantastisk! skriver en annen Andenes-jente.

En annen kvinne er mer kritisk. Hun refererer til Meranos talsmanns uttalelser i forbindelse med andre utspill:

«– Hvis vi hadde hatt slike forhold som NOAH påstår ville vi blitt satt i fengsel alle sammen, sier Arnt Helge Johansen i Meranos administrasjon på Rognan.

– Både Mattilsynet og veterinærene kommer uanmeldt på inspeksjoner og aldri har de hatt noe å bemerke», tilføyer han.

– Kanskje er det Mattilsynet du burde prate med om du synes dette er ille. Forstår ikke hvorfor så mange skal ta loven i egne hender, skriver kvinnen i sin kommentar.

- Trist

Flere tar til orde for sirkus uten dyr.

Kulturaktivist Svein Spjelkavik synes det er trist at Cirkus Merano utsettes for denne typen sabotasje.

– Cirkus Merano har gjennom førti år reist land og strand og gledet folk med påkostede forestillinger. Jeg synes det er veldig trist at et kulturarrangement blir sabotert på denne måten, sier Spjelkavik.

– Jeg håper det kommer mye folk på sirkus i kveld. Jeg gleder meg! sier Spjelkavik.