- I samarbeid med Norges Råfisklag skal vi hylle skreien. 2. februar kommer det populære matmarkedet Mercado de San Ildefonso til å forvandles til «Casa del Skrei». Alle tapasbodene i det store lokalet på tre etasjer skal tilby hver sin unike skrei-rett og vi skal dekorere markedet med skrei-plakater og bilder fra Nord-Norge. Dette blir et fantastisk utstillingsvindu for skreien, sier fiskeriutsending Hildegunn Fure Osmundsvåg på Norges sjømatråds nettsider.

Åpent for publikum

Arrangementet markerer startet på årets skreisesong i Norges åttende største sjømatmarked. 100 inviterte gjester som importører, eksportører, kokker og relevante aktører skal være med på arrangementet.

I tillegg vil dørene åpnes for publikum.

- Vanlige folk får muligheten til å prøve et hav av forskjellige retter av skrei, og det er nettopp det som er et av målene med arrangementet. Vi ønsker å få fram hvor allsidig skreien er. Det finnes tusenvis av måter å tilberede skrei på og det må vi vise fram, sier Fure Osmundsvåg.

Populær på restaurant

Spania er et av Norges viktigste skreimarked. På Sjømatrådets webside finnes det lister med mer enn 700 spanske restauranter som har skrei på menyen under sesongen. Og i alt selges skrei i 4000 butikker i Spania.

- Det er viktig at skrei er tilgjengelig i butikker og på restauranter. Listen over restauranter med skrei blir lengre hvert år, og det inspirerer. Arrangementer som «Casa del Skrei» skal inspirere flere til å satse på skrei – alt fra kokker og supermarkedkjeder til vanlige forbrukere, sier Fure Osmundsvåg.