– Per i dag har vi fått inn 75.000 kroner. Vi er veldig godt fornøyd med folks betalingsglede, sier daglig leder i Radio Bø, Ted Ivar Paulsen til VOL.

Kronerullingen, som har pågått i et halvt års tid, har stadig en positiv effekt. I tillegg til bidrag fra privatpersoner, har også flere bedrifter meldt sin interesse.

– I stedet for å få reklametid på lufta, vil de heller sende oss en faktura med støtte. Det synes vi er gledelig, sier Paulsen.

Har forståelse

Den daglige lederen tror folk flest skjønner at det koster å legge om til DAB og at det er hovedårsaken til giverviljen.

– Helt nødvendig

Å sende på DAB-nettet er atskillig dyrere enn å sende på FM-nettet, noe Paulsen tidligere har understreket overfor VOL.

– Vi har fått et lån, i tillegg til midler fra Bø kommune. Vi har også fått midler fra Medietilsynet og nå skal vi søke om nye midler. Det er kostnadsberegnet at vi må investere 4,3 millioner i sendere over tre år. Det er mye penger, men helt nødvendig dersom vi skal ha full DAB-dekning etter hvert, har Paulsen tidligere uttalt til VOL.

Tolv millioner

Skulle det bli aktuelt med full utbygging, vil totalkostnaden bli atskillig høyere.

– Da snakker vi om mellom ti og tolv millioner. Samtidig er vi ikke pålagt å bygge ut alt. Hvor mye som skal bygges ut på sikt er noe vi må diskutere etter hvert. I første omgang skal vi som nevnt investere 4,3 millioner i løpet av de neste tre årene, slår Paulsen fast.