Tallene VOL har funnet frem til viser ikke nybilstatistikk, men er altså en oversikt over det totale antallet biler per merke i Vesterålen. Per 2012 er Toyota og Volkswagen de to store merkene i Vesterålen, med henholdsvis 2108 og 1950 personbiler hver registrert. Nummer tre på lista er Nissan, som har 1005 biler registrert i Vesterålen. Her kan du lese mer om hvor mange biler det finnes registrert i hver kommune. Lengre ned i artikkelen ser du hvordan populariteten til det enkelte bilmerke har endret seg gjennom det siste tiåret.

Store endringer

Siden år 2000 har det skjedd enkelte store endringer. Selvsagt er antallet biler gått sterkt opp. Toyota var størst også den gangen, men Volkswagen har tett sterkt innpå. Opel, Ford og Mazda var store merker i Vesterålen for 12 år siden, men ligger nå et lite hav bak de to duellantene fra Japan og Tyskland.

Audi mye frem

For å ta regionsenter Sortland først, så viser statistikken at Audi er det merket som i prosent har gått mest frem. Ved årtusenskiftet var det 83 registrerte personbiler av dette merket i Sortland, og det er nå steget til 213.

Volkswagen har flest biler representert per i dag med 692, foran Toyota med 595. Begge disse merkene har også hatt kraftig vekst i tallet de siste årene. På den andre enden av skalaen hva gjelder utvikling er Opel, som på tross av fortsatt godt volum hva gjelder antall, har hatt en negativ utvikling siden år 2000. Da hadde Opel 454 eksemplarer, mens merket i dag ”kun” er representert med 269 registrerte biler i Sortland.

Opel taper terreng

I Hadsel har Volkswagen hatt en voldsom vekst i antallet registrerte eksemplarer, fra 250 stykker i år 2000 til 501 i år. Regnet i prosent har faktisk Hyundai hatt en prosentvis større vekst. I Hadsel er det Toyota som sammen med Volkswagen regjerer i antall registrerte biler.

Bø er den klart minste bilkommunen i Vesterålen. Her er utslagene også minst. Men vi ser at Audi har hatt en fin fremgang, mens Opel har gått mye tilbake. Likevel er Opel klart størst av bilmerkene i kommunen, med 233 eksemplarer per dags dato.

I Andøy har Volkswagen hatt den største fremgangen, men også Toyota går frem. Toyota har 435 personbiler registrert i kommunen, mens Volkswagen har 368.

Fra Mazda til Volkswagen

Øksnesværingene er grovt sett gått over fra å kjøre Mazda til å kjøre Volkswagen. Også Toyota har passert Mazda hva gjelder antall biler i kommunen. Mazda hadde i år 2000 302 kjøretøy registrert i Øksnes. Det tallet er nå redusert til 198. Volkswagen hadde 100 biler ved årtusenskiftet, og det antallet er nå oppe i 261.

Sjekk statistikken per kommune til høyre. Der ser du også den totale statistikken for Vesterålen.