BRÅKMAKERE: Skrammeltoget har kommet til Middagsfjell etter å ha vekket opp hele Nordmela. Fra høyre Egil Arne Nilsen, Ole Johnny Nilsen og Svenn Arne Åsvang. Barna Danielius, Nicklas, Johannes, Jonas, Stian,Ida, Emilie, Kristine,Johanne, Emma, Josefine og Asle-Torbjørn. Geir Dahl (ytterst til venstre). Skrammeltogsjåførveteran Kurt Restad kjører traktoren. Foto: Mette-H. Berger Amundsen

De voksne hadde sine bange anelser kvelden før nasjonaldagen på Nordmela.

– Værmeldingen sa storm, så vi lurte på om det kom til å bli noe skrammeltog i år. Overraskelsen var derfor stor, da vi våknet opp til vindstille, sa Svenn Arne Åsvang.

16 stykker stilte på traktortilhengeren, og sakte men sikkert kjørte spetakkelet gjennom bygda og vekket opp alle.

Verdens morsomste jobb

Danielius, Nicklas, Johannes, Jonas, Stian,Ida, Emilie, Kristine,Johanne, Emma, Josefine og Asle-Torbjørn hadde «verdens» morsomste jobb. Den eneste dagen i året, da det kommer smilende folk med flagg i vinduet, når de blir vekket tidlig på morgenen av bråk.

Etter at hele Nordmela var vekket opp, så kjørte de fem kilometer opp til Middagsfjell for å få liv i den bygda også. Der vanket det frokost med varm kakao for utslitte bråkmakere.

– Jeg har kjørt med biler i hele natt, så jeg har forberedt med godt til skrammeltoget Det er første gang jeg er med, sier Danielius.

Forberedt på storm

Etter frokosten setter gjengen seg på traktortilhengeren som er kjørt av Kurt Restad, skrammeltogsjårførveteran.

– Nå får vi se om stormen kommer til lekene i formiddag. Vi har forberedt oss på å være både inne og ute, alt ettersom hvordan været blir, smiler Åsvang avslutningsvis, før skrammelet setter i gang igjen.