– Det har vært artig og inspirerende. Vi er en liten klubb, likevel har det vært padlet nærmere hundre turer til postene, viser en rask opptelling, skriver padleklubben i en pressemelding.Ti på Skjæret har bestått av 25 poster rundt i hele Vesterålen og Lødingen. Arrangementet har vært fine turmål for padlere i området, inkludert medlemmer i klubben og padlere fra andre steder.Flittige padlere

Klubben skriver videre i pressemeldingen at det er godt fornøyd med å være 60 medlemmer, inkludert barn. Flere av medlemmene har padlet betydelige avstander i løpet av året, som til sammen teller over 100 turer.

–  Fire stykker har padlet over ti turer, den som har samlet flest poster var helt oppe i 17 av 25 mulige.Alle som har minst ti poster er med i trekning av ei lanterne til kajakken, mens alle som har registrert ti poster eller mer blir med i trekningen av en Jerven fjellduk original. Trekningen vil foregå på årsmøtet 18. februar, står det å lese i pressemeldingen.

Ny løsningIstedenfor å plassere ut bokser med klippetang, som er vanlig, har padleklubben heller gått for en praktisk løsning som fremmer såkalt sporløs ferdsel, inspirert av Bodø Kajaklubb, som var først ute med ordningen.– Vi dokumenterer heller at vi har nådd målet med et bilde som dokumenterer at vi har vært der. Dette har de aller fleste postet på Facebook-gruppen vår, til inspirasjon og glede for andre turpadlere.De få boksene Brottsport satte ut gjennom Ti på Bølgan-prosjektet har vi likevel latt stå foreløpig, da vi ser at folk synes det er artig å skrive seg inn. Det må man gjerne fortsette å gjøre, skrives det i pressemeldingen.

Populære poster

Den mest populære posten i Bø har, ifølge pressemeldingen vært Gaukværøya, tett fulgt av Guvåghytta. I Sortland er det Åserøya som er mest frekventert, men mange har også tatt turen til Hokkabogen. Aller størst oppslutning om postene har det vært Hadsel, der Storskjæret er mest populært og topper således i hele regionen.

Lille Skjervøya og Gjæva har også vært hyppig besøkt. Når det gjelder Andøy har padleklubben fått inn forholdsvis få tips om aktuelle poster å registrere og ønsker seg derfor flere for inneværende sesong.

– Vi takker alle deltakerne for innsatsen, og håper vi har gjort noen litt bedre kjent med padleterrenget i regionen, og fristet noen ut til nye turmål.I år vil det bli gjort noen endringer i opplegget for at det skal bli enda bedre, og vi håper at enda flere skal bli med, står det å lese i pressemeldingen fra Vesterålen Padleklubb.