Raymond Johansen(35) er ny butikksjef hos Bunnpris på Sortland etter at butikken gikk fra å være filial til franchise 4. januar i år.

For Johansen er dette tredje butikk han leder som butikksjef.

- Jeg har vært 18 år i butikk-bransjen, men dette er vel min tredje butikk som butikksjef, sier han.

Aspirant

Etter å ha gått den såkalte aspirantskolen til Bunnpris i 2011 gikk det kort tid før Johansen tok over sin første butikk. Bunnpris Vestnes, rett over fjorden fra Molde, ble første butikk.  Her var han i et par år før han dro hjem igjen til Østfold. Her drev han butikk frem til han fikk telefon fra Petter Karlsen, som driver Bunnpris på Leknes og som Johansen var på aspirantskolen med i 2011.

- Han fortalte at Bunnpris Sortland skulle gå fra filial til franchise og at han mente jeg var rett mann til å ta meg av den daglige driften, forteller Johansen.

Etter en liten tenkepause, sa Johansen ja. Uten å sjekke en liten detalj.

- Jeg sa ja før jeg hørte med samboeren. Det var kanskje ikke så lurt. Vi ble enige til slutt, selv om det førte til at vi måtte få oss valp, sier Johansen og ler.

Lang reise

1. nyttårsdag kom Johansen opp til Sortland etter å ha kjørt 160 mil. 2. januar kom han til sin nye arbeidsplass. Siden har han vært der.

- Det blir lange dager, men det er en del av det. Å drive butikk er ikke en jobb, det er en livsstil, sier han.

Jacobsen og filial ut

Sigurd Jacobsen fortsatte å drive Bunnpris-butikken som filial da de gikk over fra ICA i fjor. Johansen vil ikke gå inn på hvorfor Jacobsen ikke er med lenger, men påpeker følgende.

- Det jeg kan si er at Bunnpris av prinsipp vil gå vekk fra filial-modellen og komme over på franchise. Dette er fordi de mener at når en driver som franchise og har et eierskap til det, så driver en butikk bedre. Det kan jeg være enig i, sier han.

Franhciset på Sortland deles av Petter Karlsen på Leknes og Torgeir Hansen på Myre.

Klare mål

Johansen har klare mål for butikken de kommende åra.

- Vi skal først og fremst bli en fullverdig butikk hvor en kan få alt det en trenger. Det skal ikke være slik at en kommer hit og må dra i en annen butikk fordi en ikke finner det en vil ha. Når jeg har fått mine og de ansatte sine rutiner på plass, så skal dette bli veldig bra, sier han og legger til.

- Det skal være hyggelig å komme til oss. Vi skal være god på service og ha godt vareutvalg. Det har jeg fått til de andre plassene jeg har vært og det skal jeg få til her og, sier han.

Tre år

Johansen og samboeren har nå leid seg et hus på Sortland. Planen er å bli i tre år.

- Det er det vi har sagt. Så får vi se, det kan bli lengere også.

Han og samboeren dro opp nordover til mørketid og snø uten å ha vært her før. Så langt er han positivt overrasket.

- Jeg er på jobb hele tida, så for meg merker jeg ikke mye til det. Jeg er i grunn mer spent på sommeren og midnattssola, sier han før han legger til.

- Men det å oppleve den fantastiske naturen, med nordlys hver kveld har vært utrolig. Jeg er helt klart priviligert som får denne sjansen, sier han.

Han skryter også av nordlendingene.

- De er veldig åpne og direkte. Jeg trived veldig godt blandt nordlendingene så langt, sier han.