Vesterålen Matfestival har i år sin finale i Hadsel kirke. Det blir et selvsagt høydepunkt for de som både setter pris på mat og musikk av høy kvalitet. Det er nemlig ingen hvem-som-helst som trakterer instrumentene i den eldste kirken i regionen.

- Bjørn Andor Drage er professor i orgelspill, og da jeg ved en anledning fikk mulighet til å høre han spille ble jeg satt helt ut. Jeg tok kontakt med han etter å ha hørt han traktere kirkeorgelet, og ba han pent om han ikke kunne spille i Hadsel kirke i forbindelse med årets matfestival i Vesterålen, sier Ole Petter Bergland til VA.

Bibelsk mat

Det takket komponisten, musikeren og konsertorganisten ja til. Mange vil nikke gjenkjennende til navnet Bjørn Andor Drage, blant annet fra hans samarbeid med Ola Bremnes, Halvdan Sivertsen og Susanne Lundeng.

Drage har tidligere vært kunstnerisk leder for Bodø Sinfonietta.  Med seg i Hadsel kirke har Bjørn Andor Drage multikunstneren Øystein Lunde Ingvaldsen. Vesterålingen Ingvaldsen har i tillegg til musiseringen sin gjort seg bemerket blant annet som en svært dyktig fotograf.

- Nydelig lyd

Det er imidlertid musikk Ingvaldsen skal konsentrere seg om i Hadselkirken. Han spiller blant annet bassgitar og trombone, men denne gangen trakterer han det mindre kjente instrumentet ewi. Det er et elektronisk blåseinstrument, med en fingersetning som ligner det saksofonister bruker.

- Det er en nydelig lyd av det instrumentet. Jeg har inntrykk av at både Drage og Ingvaldsen er stolte av å få spille med hverandre. Siden det er matfestival sørger vi for fiskesuppe og brød – bibelsk mat – i kirken denne gangen. Mat er kultur, og sammen med denne flotte kirkemusikken tror jeg dette blir en glitrende opplevelse, oppsumerer Ole Petter Bergland.