Morild fikk søndag besøk av Kabelvåg/Lofoten på sentralbanen på Myre i et hustrig høstvær med mye vind og gode mengder regn. Lofotingene, som ligger på nest siste plass på tabellen, fikk det tøft i møte med serielederen.

Første omgang er rotete, kanskje noe påvirket av været og dårlige spilleforhold, men det er aldri noe tvil om at Morild har overtaket. Lofotingene legger seg bakpå, men Morild spiller seg likevel realtivt enkelt gjennom midtbaneleddet.

Målmaskin

Etter 20 minutter kommer kampens første nettkjenning for Morild og Martin Reinholdtsen, men målet blir annulert på grunn av offside.

Overraskende nok er det Kabelvåg som først går opp i ledelsen på en overgang etter 24 minutter. Morild svarer imidlertid raskt, og målmaskinen Martin setter ballen kontrollert oppe til høyre for keeper fra 16 meter.

Morild spiller bra angrepsfotball, og Kabelvåg blir helt utspilt gjentatte ganger. Men det blir bare nesten - før laget i det 39. minutt spiller seg fint gjennom på høyresiden. Ballen ender til slutt opp hos Martin som demper ballen, og setter den til side for keeper.

Stillinga står 2-1 til pause.

Unggutta leverer

I andre omgang ble det enda mindre å gjøre for Morilds keeper. Etter fem minutter scorer Martin kampens kanskje fineste mål, når han dribler av tre spillere før han setter ballen nede ved stolperota. Noen minutter senere er han nest sist på ballen når kaptein Truls Knutsen scorer Morilds fjerde mål.

Flere av Morilds unge stjerneskudd får spilletid i løpet av kampen. Bror Hellesvik kommer inn i andre omgang og noterer seg med to scoringer på rad - og sørger for 6-1-ledelse til Morild.

Til slutt er det veteran Roy Poulsen, som etter mange forsøk, endelig får sin scoring.

Morild hadde mange store sjanser gjennom hele kampen, som ikke resulterte i mål. De vinner 7-1, men burde strengt tatt vunnet med mer.

- Må jobbe med motivasjonen

Trener Arne Olav Berg sier guttene sliter med motivasjonen mot lag som er såpass mye dårligere enn dem.

- Det klabber litt, men vi har kontroll gjennom hele kampen. Det vi må jobbe med er motivasjonen. Vi skal gjøre en jobb uansett hvor mye bedre vi er enn de lagene vi møter, sier Berg til VOL etter kampen.

- Det er stor forskjell fra topp og til bunn i fjerdedivisjon. De legger seg i forsvar med en gang. Det krever litt å være på og å få til spillet.

Med fire kamper igjen i årets serie har laget fra Øksnes en suveren ledelse i fjerdedivisjon. Laget har scoret over 100 mål så lang, nesten dobbelt så mange som de andre mest målfarlige lagene på tabellen.

I onsdagens kamp mot Harstad kan Morild avgjøre årets serie, tre runder før slutt. Laget trenger nemlig bare ett poeng til for å sikre seg topplasseringen i årets fjerdivisjon.