Tidligere uka, i forbindelse med at han var på rundreise i Finnmark, uttalte Sandberg at han var lei av at opposisjonspartiene snakket ned Nord-Norge.

Overfor NRK presiserte han at de andre partiene må begynne å omtale Nord-Norge mer positivt.

– Nord-Norge er i en glitrende utvikling og alle pilene peker oppover. Da må man se på mulighetene i steder for umulighetene, sa han til NRK Finnmark.

Uenig

Leder i Nordland SV, Marius Jøsevold, er helt uenig med Sandberg og er klar på Nord-Norge har blitt fremsnakket mer enn nok.

– Det har blitt snakka nok pent om Nord-Norge de siste årene. Det er ikke framsnakket som mangler, men handling. Derfor faller Per Sandberg sine ord om at det er på tide å snakke pent om Nord-Norge på steingrunn. Den regjeringa Sandberg tilhører har snakket pent om Nord-Norge, men har samtidig gjort det vanskeligere for landsdelen, sier han i en pressemelding.

Les også: Oppdrettsministeren må oppdras

– Grunnleggende viktig

Han viser til at tilskuddene til de nordnorske fylkene har blitt kraftig kuttet og mener at det går ut over samferdsel og videregående skole.

– Dette er grunnleggende viktig for samfunnene våre. Nå blir tilbudet dårligere, understreker Jøsevold.

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår å regionalisere leveringsplikta til trålerene. Jøsevold mener det vil føre til færre industrianlegg langs kysten.

– Her i Nordland er jeg bekymret for om industrien i både Stamsund og på Melbu vil overleve regjeringa sitt forslag, sier han.

Les også: Sandberg vil ikke fjerne leveringsplikten

– Gjør stygge ting

SV-lederen er ikke tvil om hva som er den sittende regjeringas største utfordring.

– Problemet med denne regjeringa er ikke at de snakker stygt om Nord-Norge, problemet er at de gjør stygge ting, da nytter det ikke med pene ord om framsnakking fra Sandberg, slår Marius Jøsevold fast.

Les også: Ministeromrokkering ga Kysten  Svarte-Per