Det skriver kultursamarbeidet i Vesterålen i en pressemelding.

Gjennom Artist in residence Vesterålen søker kunstnere fra hele Europa seg til regionen for å lage kunst i samarbeid med lokalsamfunnene.

Borrie er en av dem. I Sortland er temaet «Kunst i urbane rom», og i samarbeid med Sortland Jazzfestival, Sortland kommune og Sortland museum jobber hun med «Nåtidsprosjektet». Ifølge pressemeldingen handler prosjektet om å knytte mennesker sammen i fortid, nåtid og fremtid. Det ved å se på Vesterålens fortid.

I den forbindelse ønsker kunstneren å invitere vesterålinger til å ta bilder av dagens Sortland.

– Hun ønsker å utforske vår relasjon til byen. Blå bokser med historiske bilder og informasjon vil også bli plassert i bysentrum for å hjelpe folk med å knytte seg til fortiden og se for seg Sortlands framtid. Anna Borrie har som mål å dokumentere dagens Sortland gjennom bilder som publikum tar og deler med prosjektet, skriver Anette Tunheim Jakobsen i pressemeldingen.

Innbyggerne kan delta ved å ta bilder av folk fra Sortland, arkitektur eller natur, som kan sendes enten via Instagram eller som en melding på Facebook-siden til prosjektet.

Bildene som blir sendt inn vil være en del av en utendørs fotografiutstilling under Sortland Jazzfestival, 16.- 26. september.