– Nordnorsk industri er stadig mer konkurransedyktig, og jeg har stor tro på nord, sier konserndirektør i Statoil. Hans Jacob Hegge.

Disse ordene ble ytret under konferansen Nord i Sør, som pågår i disse dager.

Hegge tror at oljeprisen kommer til å stige igjen, fordi oljenæringen er syklisk - men kan ikke si når. Hegge innrømmet at Statoil har hatt for høyt kostnadsnivå – nå må det spares: - Vi har satt oss tøffe mål og har god progresjon, slo han fast. Arbeidsstokken er nå redusert med 20 prosent, noe som spesielt har truffet Vestlandet.

Hegge trakk frem eksempler på flere spenstige satsinger i nord, inkludert Bodøbedriften Rapp Bomek, Asta Hanstensen og Snøhvit. Han la ikke skjul på at han er optimistisk med tanke på fremtiden.

– Vi er opptatt av effektivitet, og av klima og bærekraft, sa konserndirektøren og oppfordret til å tørre å tenke stort, å samarbeide og til å dyrke vilje og pågangsmot.

– Hvorfor har vi forresten ikke Sør i Nord? Det går jo så bra i nord, mente Hans Jacob Hegge, som også var stolt av at Statoil bidrar til fellesskapet: I fjor betalte selskapet 64 milliarder i skatt.