Konstruktøren bak sykkelen er Svein Kåre Tømmerås, og sykkelen er laget på SMV Hydraulic. Den skal brukes i en sykkelkonkurranse mellom Kjell-Børge Freiberg og Arne Hjeltnes når TV2 og Hjeltnes besøker Skagen lørdag.

Lørdag serveres det en 1199,5 centimeter lang karamellpudding, i forbindelse med at rullebanen ved flyplassen i 2016 ventes å være forlenget til 1199 meter.

Se hele programmet for dagen her:

Minutt for minutt på norske lufthavner med Arne Hjeltnes som programleder, besøker Stokmarknes lufthavn, Skagen 24. mai.

Kl. 10.00 Åpen lufthavn

Velkommen til flyplassens brannstasjon og flytårn. Det er mulighet for å få sitte på brannbilen for barn som ønsker det. Påmelding ved brannstasjonen til flytårn og brannbil.

Ta en tur med HeliTeam rundt Møysalen, Lofoten og Vesterålens høyeste fjell. Billettsalg ved brannstasjonen. Turen varer i ca. 15 minutter og koster kr 500 pr person.

Vi ruller ut 1199 cm med papirrull, og alle barn fra 1 til 100 år utfordres til å tegne sitt «drømmefly» som skal lande på den nye flystripa. Navn og telefonnummer må skrives under hver tegning, og det blir trukket en sykkel i premie til en av «kunstnerne».

Vi inviterer til balansesykling på flystripa mellom kjegler fra kl. 10:00 - 11:15 for de som tar denne utfordringen.

Fiskerbondens marked åpnes i avgangshallen, der det blir profilering og salg av kortreist mat fra Vesterålen. Vesterålen kysthotell og Grillo. Toftenes Sjøhus Camping står ved brannstasjonen.

Møysalturtur og Hurtigrutemuseet vil ha stand ankomsthallen.

Kl. 11.25 Stokmarknes musikkforening spiller opp, og ønsker Arne Hjeltnes velkommen til Stokmarknes og Vesterålen. Oppstilling på flyplassen ved ankomsthallen

Kl. 11.30 Richard With i Steinar Jakobsens skikkelse ønsker velkommen inne i avgangshallen til Stokmarknes lufthavn. Stokmarknes er hurtigrutas fødested og her finner du også verdens eneste hurtigrutemuseum. Modell av DS Finnmarken er utstilt i ankomsthallen.

Møysaltur presenterer vårens- og sommerens turprogram. Ta en prat med fjellvante turledere!

Kl. 11.40 Karamellpuddingsmaking

Vi inviterer Arne Hjeltnes med sitt team til å smake på Vesterålens lengste karamellpudding - 1199 cm. Stokmarknes skal utvide rullebanen til 1199 m i løpet av 2016, og feirer dette med å tilby publikum Vesterålens lengste karamellpudding.

Møysaltur inviterer Hjeltnes på gjenvisitt for å oppleve et av Norges flotteste turmål, Møysalen 1262 m over havet.

Kom å besøk «fiskarbondens marked» og få smaksprøver i avgangshallen.

Kl. 12.00 «Fly & bike i Vesterålen»

Åpning av prosjektet «Fly & bike i Vesterålen» på flystripa i Stokmarknes.

Avinoransatte har utfordret ordfører/politikere i Vesterålen på sykkelkonkurranse mellom kjeglene på flyplassen. Ordfører Kjell Børge Freiberg har fått sin egen «flying bike» og utfordrer gjerne Arne Hjeltnes (husk hjelm).

Stokmarknes musikkforening (90 års jubilant) spiller ved åpning av «Fly & bike».

Fly & bike er et prosjekt i samarbeid med Vesterålen Reiseliv, Widerøe, Avinor og MX-sport. Du kan fly inn til Stokmarknes og Andenes. Her kan du leie sykkel på flyplassen og oppleve Vesterålen fra sykkelsete. Syklene kan bookes gjennom Widerøes nettsider.

Arrangementet avsluttes kl. 12.30, da man må gjøre klart for å ta imot ruteflyet som lander 13:36.

Det blir lagt ut flytebrygge nedenfor terminalbygget hvor kajakker kan komme inn om de ønsker. Fritidsbåter og kajakker må gjerne vise seg fram utenfor flyplassen.

Arrangøren ønsker å få vist mangfoldet i Vesterålen, og det filmes fra luften både før og etter landing.