I ren begeistring for naturen og landskapet i hjemtraktene begynte Christer Gundersen, som til daglig både bor og jobber på Østlandet, å lage filmsnutter fra Vesterålen. På VOL har du blant annet kunnet se filmer fra Dronningruta i Øksnes og fra Litløy fyr i Bø. Han har laget filmsnutten ”Vesterålen på 60 sekunder”, og han har presentert Trollfjorden om områdene rundt den. Det handler om å promotere både region og friluftsliv.

OBS: Forveksling av minnekort gjorde at VOL en tid hadde flere bilder liggende ute fra området Bodø - Kjerringøy. Det var turlagsgeneral Trond Løkke som gjorde oppmerksom på feilen.

- Det er jeg takknemlig for. Når jeg nå skulle sende over bildene fra det riktige kortet, så ser jeg at det er ødelagt. Det er jo fortvilende. Men Løkke skal få levende bilder fra både Snytindhytta og Trollfjordhytta som takk for at han sa i fra om feilen, sier Gundersen, som heldigvis har all levende film fra turen over Vesterålen i god behold.

Til VOL har Gundersen tidligere gitt uttrykk for at han synes Vesterålen er dårlig promotert på kanaler som Youtube og Ut.no.

- I år har jeg hatt som mål å ta prosjektet videre. Jeg har hatt som ønske å få laget en sommerfilm fra Vesterålen som kan brukes i markedsføringen av Vesterålen både i Norge og internasjonalt. Ønsket har vært å lage en reklamefilm for området, med fokus på den vakre naturen vi kan by på, i kombinasjon med aktiviteter som padling, sjøturer med RIB, sjøfiske og fjellturer, sier Christer Gundersen.

Onsdag ble det gjort en rekke filmopptak fra helikopter. Gundersen og samarbeidspartnerne hadde ordnet seg med statister med RIB i Trollfjorden, kjenninger på Toppen av Stålberget i Hadsel og kajakkpadlere ved Taen. Sannelig klaffet det også med strålende sommervær hele dagen. Da det innleide helikopteret sveipet over Møysalen var det folk på toppen.

- Det var utrolig bra. Jeg må få takke alle som har bidratt til å gjøre opplevelsen så langt veldig bra. Helikopteropptakene er gjort i samarbeid med Fuglefjellet AS, som er et av de beste fagmiljøene i Norge på naturfilming fra helikopter. Dette vil bidra til å gjøre filmen som nå skal produseres til å være av en langt høyere kvalitet enn det jeg til nå har fått laget, sier Gundersen.

- Gårsdagens opptak ble gjort av proff kameramann fra Fuglefjellet AS, og jeg skal selv kombinere dagens opptak med opptak jeg selv gjør i løpet av sommeren, sier Christer Gundersen.

Han legger overfor VOL ikke skjul på at prosjektet ikke hadde hatt de samme sjanser til å kunne gjennomføres uten sponsorhjelp fra Trollfjord bredbånd og Trollfjord kraft.

En gang i løpet av august håper Christer Gundersen å kunne vise til de første ferdige resultatene av opptakene som er gjort.