Divisjonssjef Gro Merete Berg i Frelsesarmeen for Nord-Norge var denne uken i hyggelig ærend på Andenes. Hun hadde med seg Mona Andreassen som fra 1. august skal tiltre i 65 prosent stilling som leder med fast tilholdssted på Andenes.

Mona er opprinnelig fra Fornes, og mest kjent som bildekunstner.

Hun giftet seg og flyttet sørover til Sandnes i 2007.

Les også: Holdt aktiviteten i gang i utfordrende perioder

– På slutten av perioden i Sandnes begynte jeg å føle en dragning mot Frelsesarmeen, og da vi flyttet til Lørenskog i 2014, begynte jeg i korpset på Lørenskog.

– Da vi bestemte oss for å flytte nordover til Fornes, så kom det meg for øret at det var mulig å bli ansatt i Frelsesarmeen som sersjant uten å gå offisersskole. Da begynte det å rulle, og nå har jeg blitt kurset som Frelsesarmesoldat og er klar for Andenes, smiler Mona.

Må være tilgjengelig

Hun synes det aller viktigste er å være tilgjengelig.

– Det viktigste er at døra til Frelsesarmeen er åpen. Jeg tenker meg aktiviteter så som «Suppe- og samtale», samt andre møter. I den forbindelse håper jeg å få bruke frivillige. Det kan være både musikere og folk som ønsker å koke suppe, for å nevene noe, sier Mona.

Mona har jobbet innenfor psykisk helse. Det ble fire år som huskoordinator for mental helse i Sandenes, og så har hun jobbet på Blakstads psykiatrisk med folk i arbeidstrening.

Kunsten i fremtiden

Nå er hun i ferd med å avslutte et arbeidsforhold på frivillighetssentralen på Lørenskog.

Når hun ikke jobber på Frelsesarmeen skal hun fortsette med sine kreative prosjekt som går ut på å male og skrive tekster til bildene.

– Jeg regner med at kunsten og virket som soldat i Frelsesarmeen går i hverandre. Jeg tenker meg å bruke bildene mine i forkynnelsen. Slikt går ikke an å skille, smiler Mona, som gleder seg veldig til å starte opp til høsten.