– Det er en stor oppgave som jeg ser frem til å ta fatt på. Bladet Vesterålen står sterkt i den tøffe konkurransesituasjonen i Vesterålen. Jeg har tro på det bladet står for og det vi ønsker å være i en region med sterk utvikling, sier Berg-Hansen til VOL.

Stor utvikling

Berg-Hansen har arbeidet i Bladet Vesterålen i 18 år. Han understreker at utviklingen har vært rivende siden oppstarten.

– I de 18 årene jeg har vært her har vi gått fra å hente filmruller på bussen og fremkalle dem, til at vi i dag leverer fullverdig produkt digitalt. Utviklingen har vært voldsom, og den kommer til å fortsette. Jeg håper at jeg kan bidra til å fortsette den gode utviklingen vi har vist over lang tid. Mulighetene er i alle fall store, sier han.

Vil fortsatt skrive

På spørsmål om Berg Hansen kommer til å bli mindre synlig i Sortland og omegn når han tar over redaktørstolen, svarer han:

– Jeg håper at jeg kan ta turen ut av kontoret når det passer seg. Selv om jeg nå blir redaktør, har jeg fortsatt planer om å skrive, slår Morten-Berg Hansen fast.

Fornøyd daglig leder

Ansvarlig utgiver og daglig leder i Bladet Vesterålen, Karl Einar Nordahl, er godt fornøyd med at Berg Hansen sa ja til å bli ansvarlig redaktør.

–  Vi endrer oss i takt med utviklinga, og da er det også en styrke for oss at vi har ansatt en person som samtidig kan stå for den kontinuiteten som vi også trenger, og det får vi gjennom Morten Berg-Hansen, sier Nordahl til egen avis.