Lørdag skrev vi om Vøllestad som har fremmet et innbyggerforslag om at alle gatene på Andenes, bortsett fra Storgata, skal ha en fartsgrense på 30 kilometer i timen. Han foreslår også skilting som begrenser tungtrafikk i sidegatene.

Stor støtte

Saken fikk stor oppslutning i sosiale medier i løpet av helga, og 114 personer har klikket at de liker saken på Andøypostens facebook-side. Noen har også kommet med flere trafikksikkerhetsønsker.

– I tillegg ekstra belysning på begge sider ved kryssene inn på riksveien helt opp til Toften. Det er stupmørkt ved disse plassene, skriver Svein Mikkelborg.

Ordføreren: Lover seriøs og rask behandling

– Da stemmer jeg for 30 km på Bleik også, skriver Barbro Torbergsen Gaukås. Også på Vøllestads egen facebook-vegg har veldig mange støttet initiativet. Kommentarer som «Så bra gjort!» og «Toppis, godt jobba», og mange delinger viser at mange er enige om at det ikke bør kjøres fortere enn 30 kilometer i timen i sidegatene.

– Jeg trodde det allerede var 30 i alle sidegatene her. Flott at du tar tak i det, står det i en kommentar.

Mangler to

For at kommunestyret skal behandle innbyggerforslaget, måtte Vøllestad samle 100 underskrifter fra innbyggere i Andøy på nettsiden www.minsak.no. Det klarte Vøllestad i løpet av et drøyt døgn. I skrivende stund har 109 personer signert innbyggerforslaget.

Les forslaget og skriv under her

– Etter å ha gått gjennom alle, så ser jeg at 11 av underskriftene er fra personer som ikke er bosatt i Andøy, så da trenger jeg to underskrifter til før saken sendes til kommunestyret, skriver Vøllestad i en sms til Vol.

Støtte fra flere kommunestyrerepresentanter

Ser man på listen over hvem som har skrevet under for å få saken om 30-sone i sidegatene behandlet, så kan det ligge an til en interessant debatt i kommunestyret. Tre kommunestyrerepresentanter, fra tre ulike parti, har skrevet under på at de støtter Vøllestads forslag. Dette er Aline Alves-Wold (H), Per-Erik Larsen (V) og Robert Svendsen (MPG).

– Jeg har også fått signaler om at KrF er positive til forslaget, opplyser Vøllestad.

FAKSIMILE: Etter at Andøyposten og VOL skrev om saken i helga har 98 innbyggere i Andøy signert Ørjan Vøllestads forslag på www.minsak.no.