Politiet i Nordland skriver på Twitter at en patrulje har gjennomført fartskontroll i 80-sone på Sortland i natt.

Resultatet ble to forenklede forelegg, hvor den høyeste hastigheten var 101 kilometer i timen.

Siste innlegg

Ole-Kristian Anfinsen

Innstiller buss: - Farlig vei

Sortland-Myre-Stø – Linje 18-862: - Avgang 07:55 Nyksund-Myre skole betjenes ikke pga farlig vei og kjøreforhold.

Også Sortland - Holmstad - Sildpollen – Linje 18-846: Delvis innstilling

- Pga dårlige vei og kjøreforhold, innstilles deler av ruteturen Sortland - Holmstad - Sildpollen, med oppstart fra Skiheisen kl 07:20. Ruten blir betjent til Oshaug Kryss, før den returnerer tilbake Sortland i rutetid. Ytre Staumfjord Innstilles

Ole-Kristian Anfinsen

Problemene fortsetter for fergen onsdag

Harstadfergen, ruten mellom Revsnes og Flesnes, innstiller alle avganger inntil videre også onsdag. Det opplyser Torghatten Nord.

Årsaken er tekniske problemer. Det vil gjøres en ny vurdering onsdag klokken 16, opplyser selskapet.

Dagny Ulland

Kansellerer alle avganger ut dagen

Torghatten Nord AS informerer om kansellering i sambandet Revsnes - Flesnes.

- Alle avganger ut dagen den 20.02.24 er kansellert, opplyser selskapet.

Dette skyldes tekniske problemer.

Dagny Ulland

To nye vesterålinger inn i fylkesstyret

Julie Pedersen og Lasse Martinussen er begge valgt inn i fylkesstyret til Industri- og næringspartiet i Nordland. De gjennomførte sitt fylkesårsmøte lørdag.

Pedersen fra Hadsel ble valgt til organisatorisk nestleder, fra Hadsel og Martinussen fra Sortland ble valgt som styremedlem.

Det opplyser Brønnøysund Avis.

Marius Birkeland

Overstadig beruset mann innbrakt

Overstadig beruset mann i 30-årene på Sortland innbrakt av politiet og anmeldt for ordensforstyrrelse. Var passasjer i en bil som ble stanset for kontroll.

Det skriver politiet i Nordland på X.

NTB

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 42,6 øre per kWh onsdag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 42,6 øre per kilowattime (kWh) onsdag og en makspris på 52,5 øre.

Onsdagens snittpris per kWh er 12,4 øre lavere enn tirsdag og 18,4 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen onsdag på 52,5 øre per kWh er mellom klokken 17 og 18. Den er 34,07 øre lavere enn tirsdag og 60,2 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 69,3 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting onsdag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

Minsteprisen blir på 36,7 øre per kWh mellom klokken 23 og 00 og er den laveste i landet.

Marius Birkeland

Forlengelse av innstiling av ferge

Fergen mellom Refsnes - Flesnes er innstilt inntil videre pga. tekniske problemer.

Det beregnes at fergen er tilbake i drift 16:30.

NTB

Norge vinner fram i konkurransen om havpenger

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap). Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norske forsknings- og innovasjonsaktører skal delta i 16 av 19 prosjekter i EUs nye partnerskap for bærekraftig blå økonomi. Åtte av dem ledes av norske virksomheter.

– Norge er en stolt havnasjon med lange tradisjoner. Det er likevel smått imponerende at vi er representert i nesten samtlige prosjekter. Dette er en anerkjennelse av den brede kompetansen på hav og bærekraft som vi har langs kysten, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) i en pressemelding.

De norske deltakerne får over 60 millioner kroner for å delta. Prosjektene har som mål å styrke omstillingen til en klimanøytral, bærekraftig, produktiv og konkurransedyktig blå økonomi.

Blå økonomi er en samlebetegnelse for aktører som er opptatt av en bærekraftig næringsaktivitet knyttet til havet og dets ressurser.

Marius Birkeland

Forsinket buss mellom Sortland og Stø

Forsinkelse på linje 862 Sortland-Myre-Stø med avgang fra Sortland bussterminal kl 07:15, på grunn av vei og kjøreforhold.

Ole-Kristian Anfinsen

Morgenflyet forsinkes

Avinor melder mandag kveld at morgenflyet (WF863) til Widerøe klokken 05:35 fra Andenes til Bodø tirsdag morgen er forsinket mer enn én time.

Flyet har fått ny avgang klokken 06:50.

Ole-Kristian Anfinsen

Vanskelige kjøreforhold på hele øya

Foto: VTS

Vegtrafikksentralen melder om vanskelige kjøreforhold på alle fylkesveiene på Andøya natt til tirsdag og tirsdag morgen.

Sluttiden er satt til 06:30.

Årsaken til advarselen er snøfokk.

- Vanskelige kjøreforhold med redusert sikt og fokkskavler, skriver VTS.

Dette gjelder fylkesveiene:

  • 7702 fra Å til Tofta

  • 82 fra Risøyhamn til Andenes

  • 7698 fra Risøybukta til Nordmela

  • 7700 fra Åknes til Bømyra

  • 7696 fra Svindalen til Vågraet

Ole-Kristian Anfinsen

Personellmangel kansellerer morgenavgangen

Det gjelder Andenes-Sortland linje 18-871.

Avgangen 06:15 fra Andenes til Sortland er innstilt, opplyser Nordland fylkeskommune. - Dette skyldes utfordringer med personell.

Tone Marit Sörensen

Bø er havnet på Robek-lista

Bø kommune er havnet på Robek-lista, og ble ført inn i registeret 19. februar sammen med kommunene Kautokeino og Nordkapp.

Totalt er det 17 kommuner som er satt på Robeklista, ifølge regjeringen.no.

Inn og -utregistrering av kommuner på Robeklista skjer som hovedregel to ganger i året.

Bø er havnet på lista som følge av for sent levert årsregnskap for 2022. Det var NRK som omtalte saken først.

Tone Marit Sörensen

Tekniske problemer kansellerer Harstadferga

Fergerute 170 Revsnes - Flesnes er kansellert mandag kveld og inntil videre.

Det er Torghatten Nord AS informerer om kansellering i sambandet Revsnes - Flesnes. Avgangen fra Revsnes klokken 19:30 er kansellert den 19.02.2024. Det gjelder også alle avganger inntil videre.

Årsaken til kanselleringen skal være på grunn av tekniske problemer.

Oppdatert:

I en oppdatering like før midnatt gjentar Torghatten Nord at alle avganger er kansellert inntil videre og opplyser at ny oppdatering vil komme 10:00 tirsdag morgen.

NTB

Havarikommisjonen skal undersøke ulykke ved Stamsund i Lofoten

Statens havarikommisjon har besluttet å undersøke ulykken ved Stamsund i Lofoten der en fisker falt over bord fra båten og senere omkom.

Det var 26. januar at fiskefartøyet Gunn Lotte mistet fremdriften like utenfor Stamsund i Lofoten.

Fiskeren, som var alene om bord, rakk å melde fra om nødssituasjonen mens fartøyet drev mot land, men falt senere over bord.

Det første redningsfartøyet grunnstøtte, men en redningsmann hoppet i sjøen og prøvde å redde fiskeren i land. Et annet redningsfartøy ankom, og da fikk de fiskeren om bord, skriver Havarikommisjonen.

Fiskeren ble fraktet til Stamsund og deretter videre til sykehus, men omkom senere av skadene.

Tone Marit Sörensen

Mer vold og trusler mot politiet

Antall anmeldelser for vold og trusler mot politifolk har gått litt ned fra 2022 til 2023. Politiansatte selv opplever omfanget som økende, og det er bekymring for at dårlig politiøkonomi kan forsterke problemet.

To av tre politiansatte mener det har blitt mer vold og trusler mot politiet, ifølge Politiforum.

I 2023 ble det anmeldt 1667 tilfeller av vold og 862 tilfeller av trusler mot politiansatte.

Pilene har pekt oppover siden 2009, som er så langt tilbake Politidirektoratet sin statistikk for anmeldt vold mot politiet går.

NTB

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 55,09 øre per kWh tirsdag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 55,09 øre per kilowattime (kWh) tirsdag og en makspris på 86,6 øre.

Tirsdagens snittpris per kWh er 7,9 øre lavere enn mandag og 25,7 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen tirsdag på 86,6 øre per kWh er mellom klokken 9 og 10 på formiddagen. Den er 4,7 øre høyere enn mandag og 53,7 øre høyere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 1,034 kroner.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Det betyr at i den timen prisen ligger på 86,6 øre, dekkes 12,2 øre.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

Minsteprisen blir på 40,8 øre per kWh mellom klokken 23 og 00 og er den laveste i landet.

NTB

Forbund kritiserer staten for å berike seg på økte kommunale avgifter

Huseierne mener staten håver inn såpass mye penger på økte kommunale avgifter at de bør overføre deler av ekstrainntektene til innbyggerne. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: Foto: Javad Parsa / NTB

Avgiftene for vann, avløp og renovasjon har aldri økt så mye som det gjør nå, ifølge KS. Huseierne mener staten tar en uforholdsmessig stor del av kaka.

Interesseorganisasjonen mener at noen av de store ekstra momsinntektene burde betales tilbake til kommunen og innbyggerne, skriver P4.

– Vanlige folk og kommunene er den store taperen, og staten den store vinneren når de kommunale avgiftene går opp, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseierne.

I om lag hver fjerde kommune har avgiftene på vann, avløp og renovasjon økt med over 20 prosent i år, ifølge en undersøkelse fra kommunesektorens organisasjon, KS.

Da øker også regningen hos innbyggerne i kommunene, mens momsinntektene til staten også går opp.

Ifølge KS er det høyere rente og store investeringer som er de viktigste årsakene til den kraftige økningen i kommunale avgifter.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier det er lokalpolitikernes ansvar å velge gode og billigere løsninger på vann og avløp for at folks utgifter ikke skal øke for mye.

NTB

Millionstøtte til 500 nye fagskole-studieplasser

Regjeringen øremerker 21,5 millioner kroner som skal gå til 500 nye studieplasser i fagskolene fra høsten 2024.

– Dette er et stort løft for viktige utdanninger. Nå får enda flere mulighet til å ta høyere yrkesfaglig utdanning, og det er stor etterspørsel i arbeidslivet etter folk med denne kompetansen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) i en pressemelding.

Oslo, Rogaland, Innlandet og Trøndelag er fylkene som får flest plasser.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) fordeler midlene, mens det er opp til fylkeskommunene å bestemme hvordan pengenes skal fordeles til skolene.

NTB

KLP overfører 21,4 milliarder kroner til kommunene i år

KLP betaler ut milliarder til sine kunder i år. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Foto: Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Avkastningsoverskuddet i fjor gir KLP, kommunenes og helse-Norges eget pensjonsselskap, rom for å overføre 21,4 milliarder kroner til kundene.

– Vi får høyere avkastning fremover fra både eiendom og rentebærende plasseringer, og har over år styrket vår soliditet. Derfor har vi rom for å utdele så mye av vårt avkastningsoverskudd, sier KLPs konsernsjef Sverre Thornes i en pressemelding.

Avkastning på pensjonsmidlene i kollektivporteføljen var tilsvarende 2,4 prosent i fjerde kvartal og 6,4 prosent for hele året. Overskuddet i fjor gir også rom for å styrke soliditeten med 6,4 milliarder kroner.

KLP konsernet består av følgende foretak: Kommunal Landspensjonskasse (KLP) og datterforetakene KLP Banken, KLP Skadeforsikring, KLP Kapitalforvaltning, KLP Forsikringsservice og KLP Eiendom.