– Vi fortsetter å streike fordi vi tror på et resultat. Og fordi det er mulig å avslutte denne streiken med et resultat lærerne kan leve med, sier Steffen Handal i forbundet en pressemelding.

Når streiken nå trappes ytterligere opp er er det 8.450 medlemmer i streik fra neste torsdag. Per nå er det fortsatt ingen i Vesterålen og Lødingen som er tatt ut i streik.

Fire grunner

Handal mener det er fire argumenter for at det er fullt mulig å få i havn årets oppgjør for lærerne slik at streiken kan avblåses og lærerne gå tilbake på jobb:

1. Det er et handlingsrom, hvis det er vilje. Vårt forslag om et skoletillegg binder opp 0,3 prosent av ramma i 2023, det betyr det er fortsatt igjen penger til fordeling i 2023. Skoletillegget som vi har foreslått er for øvrig mindre enn de 0,4 prosentene som allerede er fordelt til ubekvemstillegg, og som lærerne ikke vil få en del av.

2. Nasjonale myndigheter har store ambisjoner for norsk skole. For å nå disse ambisjonene er regjeringen avhengige av kvalifiserte og motiverte lærere.  De må forstå at de må bidra for å få løst streiken.

3. Lokale politikere kan fortsatt legge press på KS for et nytt/endret mandat.

4. LO og de andre partene i kommuneoppgjøret har også mulighet til å benytte seg av klausulen i hovedtariffavtalen på en slik måte at de ikke står i veien for en løsning for lærerne.

– Disse fire forholdene gjør at det fortsatt er grunn til å tro at vi kan komme til enighet om årets oppgjør, sier Handal.