«Septologien» har tidligere budt på bøkene «Det andre namnet» og «Eg er ein annan». De har ifølge forlaget hans høstet glitrende kritikker og både nasjonalt og internasjonalt, er solgt til en rekke land – og første bind ble dessuten nominert til Bookerprisen.

– Jeg hadde ikke tenkt å lage en lang bok i det hele tatt, men det ble bare slik. Jeg ville skrive på en sakte måte. Men jeg ville ikke skrive en lang bok. Det bare skjedde, har Fosse uttalt om det storslagne bokverket.

Samlaget slipper dessuten løs en ny utgave av Fosses 1985-roman «Stengd gitar» og hans «Dikt i samling», såvel som det sceniske diktet «Sterk vind», som får urpremiere på teaterscenen i høst. Alt utkommer i september.

Men først ut på forlagets høstliste for skjønnlitteratur for voksne er Gaute Sortland, som slipper «Avsporingar. Pre- og postapokalyptiske noveller» 11. august. Deretter følger Kari Anne Byes «Eg bur her no» og Mona Høvrings familieportrett «Soga om Fråid» de neste ukene. Olga Ravn kommer med romanen «Dei tilsette» og Arild Rein med «Domestiserte dyr» i september, mens det i oktober vanker romanen «Team Tuva» fra Marit Eikemo og svenske Åsa Maria Krafts dikt «Robotsand».

I november slipper Herborg Kråkevik løs «Juleroser» igjen, denne gang med bidrag fra blant andre Agnes Ravatn, Edvard Hoem, Ingrid Bjørnov, Maria Navarro Skaranger og Håkon Gullvåg, og med en ny julesalme, «Syng sang», skrevet av Karoline Krüger. Den får følge av «Barnas juleroser».

Samlaget byr også på et knippe fakta- og dokumentarbøker denne høsten, blant annet skriver Maria Lavik om barnefattigdom i «Vi, dei fattige», som utkommer i august og Halvor Folgerø om farlige og spektakulære veistrekninger i «Vestlandsvegar» som slippes i oktober.

Det vanker også fem titler i det Samlaget kaller «Krisetid»-serien, pamfletter som forteller om hvordan mennesker før i tiden har opplevd og taklet kriser tidligere. «For å forstå oss sjølve og tida vi lever i, må vi også forstå historia», heter det.

Kathrine Nedrejord skriver om «Flukta til Finnmark», Knut Kjelstadli «Dei harde trettiåra», Hans Jacob Orning om «Dei norske borgarkrigane 1130-1240», Ingjerd Veiden Brakstad kommer med «Etter folkemordet 1945-» og Astor Furseth skriver om «Noregs største steinras Tjelleskredet 1756».

De minste og yngre får også sitt, med blant annet «Fiskebolleboksraketten» av Anna Folkestad, å lese allerede fredag, «Ein bror i verdsrommet» av Rune Hjemås og «Floke» av Ida Eva Neverdahl. Ruth Lillegraven slipper løs «Julemysteriet» i serien «Klodeklubben», mens Line Dybedal og Line Renslebråten byr på «Eit hjarte til jul» i oktober.