«På butikken på Bleik er Hilde Jarnes Madsen kundevennligheten selv. og hun er ikke redd for å ta i et tak for andre. Hun er en nøkkelperson når det gjelder Høken. Hun stiller opp der hun har mulighet. Samtidig er hun en stor fremsnakker for Bleik og Andøy kommune. Turister som har vært på besøk kommer mer enn gjerne tilbake bare for å hilse på Hilde på butikken. Hilde er raus som person som sprer glede og latter rundt seg. Hun er ei solstråle i seg selv, og et samlingspunkt. Det er nesten slik at du blir i godt humør bare du ser henne. Alle får den samme behandlinga. Hun jobber intenst for Høken om det er i basaren eller i pølsebua. Du blir glad når du treffer henne. Hun får alle til å være med. Høken er ikke bare fotball, men ski og alt. Det er en klubb som inkluder alle. Hilde regnes som ho mor sjøl i Høken. Hun er et rivjern, og hun har sånn energi at det er helt fantastisk. Hun er et unikum som stiller opp i alt. Når det gjelder å samle inn penger, så er hun blant dem som er foregangs. Hun fikser også klart frukt og næringsriktig mat til fotballguttene når de skal dra av gårde på kamper. Hun stiller opp på årsfesten og ordner mat, vasker og ordner opp etterpå. Hun stiller opp med vafler og mat når det er dugnad. Hun er aldri sur, uansett hvor sliten hun kan virke. Hilde er den samme overalt. Veldig sprudlende og et ja-menneske. Hun er full av initiativ. Hun er en mester i å selge og skaffe inntekter til klubben. Hun er veldig positiv og kjenner vel ikke ordet nei. Hun fortjener en julestjerne!!»

– Helt overgitt

Julestjernemottakeren selv er helt overgitt.

– Jeg tror ikke det er meg du sitter og snakker om. Man skulle nesten tro at jeg hadde betalt folk for å si at det fine. Det er en million andre mennesker som fortjener julestjerna, sier hun, som samtidig må innrømme at hun også har sine «svin på skogen».

– Det er flere dager siden jeg lovet en noen å kjøre innom med en sekk dopapir fra Høken. Jeg har ennå ikke gjort det, innrømmer hun.

Noe av det som mange synes er oppsiktsvekkende med eieren av Bleik landsbyservice er nettopp det at hun selger toalettpapir for Høken i konkurranse med sin egen butikk.

Fisket opp av Glenn Thomas

Hilde ble hentet til Bleik av sin mann Glenn Thomas Madsen i januar i 2003.

– Jeg hadde jobbet på Tysfjord turistsenter og Bognes veikro. Glenn var fisketur i Tysfjord. Det var sånn traff jeg ham. Vi pratet i et år, og så kom jeg oppover. Jeg har ikke angret et sekund. Bleik er et fantastisk sted. Jeg søkte på alt av jobber da jeg kom hit, og begynte på posthuset på Bleik. Etterpå var jeg på Bakeriet på Andenes, og så ble det Håndverk og Fargehandel i tre år, sier Hilde. Tilfeldighetene gjorde det slik at hun begynte på Bleik landsbyservice i september 2008.

– Jeg var ute og gikk tur, og så ho Berit lå og krabbet utenfor butikklokalene til det som skulle bli nybutikken. Så artig å drive butikk på Bleik, sa jeg. Berit ga henne en kjempeomvisning. Ikke lenge etterpå ble hun ansatt.

– Det har jeg ikke angret på, og det ble full klaff fra første dag, sier hun.

Kunne ikke fotball

Glenn Thomas spilte på Høken, og så ble det naturlig at hun ble dratt med.

– Jeg kunne overhodet ingenting om fotball, men lærte meg det sakte og sikkert. Det startet i pølsebua der trengte folk, og så havnet jeg i styret. Der sitter ennå og trives godt. Jeg har dyktige folk sammen med meg. Det er artig å være på kamper, og særlig denne sesongen som har vært så fantastisk bra. Det er en fornøyelse å være på heimekamper med så mye folk som kommer og heier guttene fram, sier Hilde stolt.