Det viser det foreløpige asfalteringsprogrammet til kommunen.

– Det kan bli endring i antall veier som blir asfaltert. Dette er avhengig av tilbudene i den pågående tilbudskonkurransen, skriver kommunen.

Tilbudskonkurransen har frist 4. mai.

På asfalteringen av Snorres Vei 31–37 og Strandheiveien på Strand er det opsjon, og dermed vil disse veiene asfalteres hvis tilbudene gir mulighet for det.

– Hvis tilbudssum skulle gi rom for å asfaltere ytterligere veistrekninger, vil dette bli gjort ut fra en prioriteringsliste som avdeling for kommunalteknikk har utarbeidet, opplyser kommunen.

Oppstart om et par måneder

Akkurat når de ulike veiene skal asfalteres er foreløpig ikke klart, men vil etterhvert bli offentliggjort på kommunens hjemmeside i forkant av oppstart. Det slik at innbyggerne kan parkere andre steder hvis asfalteringen krever det.

Sortland kommune planlegger å starte med asfalteringsarbeidet rundt 3. juli.

– Kommunen vil samtidig komme med en henstilling til gårdeiere som har lagt brostein i innkjøring/gårdsplass og helt ut til veien om å ta bort noen raster, slik at vi kan oppnå en naturlig avslutning inn mot eiendommen. Hvis noen lurer på om det gjelder dem, er det bare å ta kontakt med kommunen, så vil noen komme å se på det, skriver de.

Under kan du se listen over veiene som er prioritert i år:

VeinavnLengde
Buveien/ Margarethe Wiigs veg310 meter
Grønnslettveien278 meter
Slalåmveien280 meter
Trollhøgda215 meter
Mellomveien145 meter
Gunsteins vei360 meter
Øvreveien/Oppslåttveien/Idrettsveien478 meter
Nattmålsveien/Skytterveien/Aspåsveien260 meter
Fergemansveien, Strand117 meter
Bergveien/Forraveien, Jennestad340 meter
Grimsbogveien115 meter
Snorres vei 31-37 (opsjon)115 meter
Strandheiveien, Strand (opsjon)80 meter