Hadsel-ordfører Aina Nilsen (Sp) ba høsten 2021 fylkeskommunen se på muligheten for å få fartskontroller på strekka på Fv. 82 mellom Melbu og Stokmarknes. Dette etter flere klager fra nærboende, som først og fremst frykter for at det vil gå liv tapt på grunn av råkjøringa.

I fylkesrådets forslag til budsjett og økonomiplan, ligger det syv millioner kroner til gjennomsnittsmåling på fylkesveg 82 i Hadsel, opplyser fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande i en pressemelding tirsdag.

Thor-Wiggo Skille, rådgiver politisk kommunikasjon i fylkeskommunen, opplyser til VOL at fotoboksene trolig vil bli satt opp mellom Hadsel kirke og Innbjør.

Når de vil være på plass er foreløpig ikke sikkert.

Prosjekt med stor effekt

– Prisveksten har påvirket gjennomføringen av mange av våre prosjekter. Men dette prosjektet er et relativt rimelig trafikksikkerhetsprosjekt som vil ha stor effekt, og blir startet opp allerede til neste år. Søknaden til Statens vegvesen om å få sette opp gjennomsnittsmålingen er allerede godkjent, fastslår fylkesråd Monika Sande.

Hun presiserer at dette er et viktig trafikksikkerhetsprosjekt.

– Selvsagt fordi vi ser en økt trafikkmengde i sommersesongen. Men dette vil være viktig for alle som bor i regionen, og som opplever at det kjøres vel fort i området. Aller viktigst er nok dette uansett for de som bor langs strekningen mellom Stokmarknes og Melbu, påpeker Sande.

Glad ordfører

Ordfører Aina Nilsen sier dette er en veldig positiv sak for Hadsel kommune. Automatisk trafikktelling er pekt på som det mest effektive trafikksikkerhetstiltaket på strekningen, viser hun til.

– Nå kommer det på plass og vil bedre trafikksikkerheten for de som ferdes langs strekningen og de som bor der. Denne saken har vi jobbet lenge med, sammen med politiet.

Fylkesråd for infrastruktur og samferdsel Monika Sande og hadselordfører Aina Nilsen Foto: Innsendt