I ei pressemelding skriver Spjelkavik fra Rock Mot Rus at han fryder seg over eksponeringen Dagny Nordvoll Sandvik fikk i lørdagens utgave av Lindmo på NRK1.

Nå ber festivalarrangørene Vesterålingene om å gå mann av huse når Dagny kommer «hjem» til Andenes Rock Mot Rus-helga.

– Sist gang en nordnorsk artist fikk denne type fokus fra TV-dronninga i Norge var da Violet Road besøkte Lindmo sammen med Åge Aleksendersen i mars 2013. Her hjemme er dette den beste markedsføringen en artist kan få. Lindmo er et av de mest sette programmene i norsk TV med over 700 000 seere på det meste. Vi i Rock Mot Rus fryder oss over at dette skjer akurat nå, like før Dagny besøker oss på den 34. Utgaven av Rock Mot Rus. Og så er det jo så fortjent, sier markedssjef hos Rock Mot Rus Svein Spjelkavik.

Dagny spiller på Rock Mot Rus fredag 18. mars.

Les også: Artistslipp for Rock Mot Rus

Spennende booking

– Vi i Rock Mot Rus er veldig stolt av den jobben vår bookingansvarlig, Renate Ingvartsen gjør. Dagny er en artist alle vil ha nå. Slik det også ble med Sondre Justad i fjor. Renate booket også han på helt riktig tidspunkt, sier Spjelkavik. Han tilføyer at i Dagnys tilfelle var det litt lettere enn vanlig å nå fram for Renate Ingvartsen, hun er nemlig kusine til Dagny.

Les også: - Jeg vet det vil koke når Dagny spiller Backbeat

Sommerøy

Dagny er Tromsø-jente, men har tilbragt mye tid på Andenes, der pappa Øystein Nordvoll trådte sine barnesko.  Familen har hytte der og Både Dagny, søster Juna, mamma Marit Sandvik og pappa Øystein opptrådte på en av de første utgavene av «julijammen» utenfor HISNAKUL.

– Jeg husket de hadde laget en selvskrevet låt om sommeren på Andøya. Det må ha vært en av Dagnys aller første offentlige opptredener, sier Spjelkavik.

Han forteller videre at Dagnys første betalte spillejobb i Andøy var for Nature Aid. – Festivalen laget promo rundt om i kommunene, og Rock Mot Rus fikk oppgaven med å finne noen som kunne opptre en augustlørdag i 2006. Dagny var på hytta og var ikke vanskelig å be. Publikum lot seg imponere av den ujålete jenta som opptrådte fra bakluka på ei stasjonsvogn på Andenes torg. Dagny har de siste årene spilt flere ganger i Andøy. Blant annet to ganer på Alveland og på Bjørnskinnfestivalen, sier Spjelkavik

Les også: RMR slipper headlinere

Takket på facebook

Låten Backbeat nærmer seg 2 millioner avspillinger på Spotify og har vært soundtrack til en episode av Vampire Diaries. Etter Lindmo har vært trykk på Dagny sin facebook-side. Klippet NRK la ut før sending hadde søndag 53.000 visninger. Og med et utall kommentarer måtte Dagny ty til et felles svar:

– Tusen takk for alle de fine meldingene jeg har fått etter min første TV-opptreden på Lindmo i går kveld! Jammen er det mye goodwill der ute, dere er helt topp, skrev Dagny på sida si søndag.

Se Dagny nå

– Vi i Rock Mot Rus oppfordrer vesterålinger til å ta turen til Andenes. Dagny opptrer lørdag 18. Mars. Med et helgepass kan du, foruten Dagny, oppleve Morgan Sulele, Joddski, El Caco og Carnival Kids og rundt 50 andre band og artister. Vi vet at det er mange vesterålinger som har hatt et nært forhold til Rock Mot Rus på 80 og 90 og 2000-tallet. De som var her som 17-åringer i 1983 er 50 i dag. De vil garantert kose seg på en festival som er mye mer enn god musikk, sier Spjelkavik.

– Det kan være lurt å få med seg Dagny nå. Hun vil nok bli etterspurt utenfor landets grenser i året som kommer. På planen hennes så langt står Trondheim Calling, Øyafestivalen, by. Larm og Nederlandske Eurosonic. Og P3 har henne på lista over artister vi må regne med å høre mer fra i 2016. Det skriver vi gjerne under på, sier Spjelkavik.