VOL fikk inn mange veldig gode bidrag til den kreative delen av konkurransen. Likevel var det noen bilder som skilte seg ut, og som vekket juryens interesse. Juryen besto av fotograf Ove Aalo, Linn Magnussen fra Berg Hansen reisebyrå, Martin Meisterlin fra Elkjøp og journalist Sanna Drogset Børstad i VOL.

- Beskriver yttersida

Juryens begrunnelse var at bildet er en god beskrivelse av yttersida. Det har en god dose humor og det skiller seg ut. Fargene spenner fra det helt mørkeste til det lyseste, uten at noen deler av bildet er utbrent.

Bildet viser kreativ fisketransport, og motivet er godt sett av fotografen.

Tilfeldighet

Ifølge fotograf Alf Oxem, var det en tilfeldighet at han kom over mannen som fraktet torsken.

- Fiskeren som er avbildet er Johan Fredriksen, som da bildet ble tatt i 2008 var 82 år gammel. Jeg kom fra Hovden, og møtte denne mannen nesten i krysset i Nykvåg. Jeg kjørte forbi, men så noe artig i sidesynet, så jeg stoppet og ventet han inn, forklarer Oxem.

Han kan fortelle at mannen fortsatt ror fiske, nesten 20 år etter pensjonsalder.

Oxem vinner et gavekort på 5.000 kroner fra Elkjøp. Hva han skal bruke pengene på, har ikke Oxem bestemt seg for enda.

Skreiparkering

Andreplassen går til skreiparkeringa på Stø. Bildet er tatt av Margareth Hennie Nilsen. Juryen begrunner valget med at det skiller seg ut fra de andre. Skiltet der det står «parkeringsplass» gir dette tradisjonelle motivet en ny tvist, og er et humoristisk element.

Premien er en middag for to på Ekspedisjonen Sortland.

Hvem som har vunnet de andre premiene i konkurransen offentliggjøres lørdag. En har stukket av med en tur til Portugal, en med språkkurs i portugisisk og ti får «Fiskekokeboka». Les mer på VOL lørdag.